Sisa Tibor vezetőedző a Kapos Sportnak azt mondta: jó lenne olyan minőségi játékosokkal megerősíteni a keretet, akik nem idegenlégiósok, hanem magyar labdarúgók...

A klub irányítói és a szakmai vezetés tagjai a napokban értékelték az elmúlt hónapok történéseit. Ezután az a döntés született, hogy a remek őszt produkáló NB III-as együttes öt tagja is az első csapattal kezdheti meg a felkészülést januárban. Horváth Tamás, Major Ádám, Fenyvesi Olivér, valamint a két afrikai légiós, Mustapha és Haruna kapja meg a lehetőséget a további bizonyításra. Távozókról továbbra sincs hír, hivatalos megkeresés egy labdarúgóval kapcsolatban sem érkezett. Ha mégis lesz kérője valakinek, akkor annak függvényében változhat a keret összetétele.

Rákóczi


A vezetőedző, Sisa Tibor elmondta: "én úgy gondolom, hogy a védelembe, a középpályára és a támadósorba is jó lenne egy-egy meghatározó játékost igazolni. Nagyon szeretnénk minőségi igazolást, ha sikerülne. Ez azt jelenti, hogy legyen jóval kevesebb igazolás, de olyan, aki minőséget jelenthet és szeretné az ember, ha egyre inkább egy nyelvet beszélnénk az öltözőben, azaz magyarrá válna a csapat. Jó lenne, ha magyar játékosokat igazolnánk."

A tréner elárulta: a Rákóczi játékosainak a téli pihenő ideje alatt is mozogniuk kell. Hozzátette: "nagyon fontos, hogy legyen pihenési szakasz, de jó, ha a visszaérkezéskor 70 százalékos állapotban lennének. Ez egy program végrehajtását jelenti, amit kiosztottunk, tudják lassan kívültől. Úgy gondolom, a többség meg fogja csinálni. Az első edzésen, a felmérésen a pulzusórákból minden kiderül, és kiderül, ki az, aki úgy gondolja, hogy a pihenőszakszt csak pihenéssel akarta eltölteni."

A felkészülés január 5-én délelőtt kezdődik, februárban pedig már Magyar Kupa és Ligakupa negyeddöntő vár a társaságra, a Debrecen, illetve a Pápa ellen.

Nézze meg a Rákóczi 20 gólját:

Címkék: értékelés, sisa, rákóczi, foci, labdarúgás, sport