A 20 csapatos viadalon idén is színvonalas küzdelmeket láthattunk.

A nyolcaddöntőkben még helyenként sima meccsek adódtak, a legjobb nyolc között aztán már többször büntetőkkel lehetett csak az elődöntőbe jutni. Minden meccset két bíró vezetett, és összességében jól megoldották a feladatukat. A gólkirályi címet a győztes Villanegra labdarúgója, Magasföldi József nyerte el.

- Először is gratulálok a csapatnak, mert övék az érdem, sokat futottunk, szeretünk játszani, de amint látható, nem vagyunk fiatalok, és ezért évről-évre nehezebb, jó volt a döntőbeli ellenfél is, ügyesek, én összességében nagyon meg vagyok elégedve a csapat teljesítményével - mondta a Villanegra játékosa, Magasföldi József.

A második helyre a Baross Szőnyeg gurult be, akik óriási izgalmak közepette, az utolsó pillanatokban kapott góllal szenvedtek vereséget a Villanegrától, amelyet egy hete egy keszthelyi tornán sikerült legyőzniük és ott ők lettek a kupagyőztesek.

- Hát hamar gólt kaptunk, aztán sikerült felállnunk, de hiába, egy balszerencsés góllal kaptunk ki, fiatalok vagyunk, mentünk becsülettel, azt gondolom, így az ezüstérem nem szégyen - mondta a Baross Szőnyeg játékosa, Balázs Benjámin.

A legjobb kapus a Rákóczi és az Újpest egykori hálóőre, a strandfutballban válogatott Szűcs László lett, aki kaposváriként különösen örült a díjnak, bár az elmúlt években más csapattal érkezett ide. Ezúttal nagy bravúrt hajtott végre, nem kapott gólt a csoportmeccsek után.

- Igen, nekünk az elmúlt években volt egy jó csapatunk, a Godzillák, de már kiöregedtünk, és noha voltunk velük már négy között, most jól jött a siker, a korral nerm lerhet harcolni, fiatalítani kellett - mondta az Enemy C Mama játékosa, Szűcs László.

Csapata, az Enemy C Mama bronzérmes lett, miután a kisdöntőben legyőzte a Pomeg ABC-t. A győztes adta a legjobb játékost is Bita László személyében. A Villanegra negyedszer jutott a csúcsra, ezzel a torna történetének legeredményesebb csapata lett, ráadásul mind a 19 tornán részt vettek a balatoni fiúk.

Címkék: kaposvári fiatalok, Villanegra, táncsics kupa, teremlabdarúgás, döntő, sport