Ezt követően pedig a jelen nagy futballistáit láthatták az érdeklődők a városi sportcsarnok küzdőterén.

Mézgáék idei jótékony napjára több száz gyermek érkezett a megye minden részéből. Igalból negyven halmozottan hátrányos helyzetű fiatal látogatott el a Matula-tanyára.

- Nekem van még rajtam kívül három testvérem, nekik is viszek, hátrányos helyzetű vagyok. A mamámékkal lakunk egy háztartásban, ezért kell - mondta az igali Váncsadi Roland.

Ebben az évben is a plüssjátékok és a ruhák voltak a legkeresettebb ajándékok.

- A gyerekek is megtanulják, milyen, ha adnak nekik, megtanulják elfogadni ezt, és egy kimozdulási lehetőség a mindennapokban - mondta Csizmadiáné Tóth Éva.

A helyszínen kiderült: ezek a gyerekek minden kis ajándéknak nagyon tudnak örülni. Megmozdult az egész megye: Somogy triatlon-bajnoka ezúttal is segített.

- Nagyon fontosnak tartom, hogy segythessünk. nagyon soka dománmyt tudtam gyűjteni nagyatádon és környékén, köszönöm nekik ezúton is. Örülök, hogy itt lehetek és adhatunk - mondta a Tri-Atád Nagyatád triatlonistája, Gáspár Réka.

És még nem volt vége a meglepetéseknek: a rászoruló gyerekek meleg ételt is kaptak ebédre, így volt teljes a karácsony előtti utolsó hétvége.

- Advent van. Az advent egy várakozás, ahol várunk valamire, és még csak a szívünkben érezzük, hogy egy nagyon fontos dolog. és nagyon fontos, hogy valami jót cselekedjünk - mondta a kaposvári sportbizottság elnöke, Dér Tamás.

A program a városi sportcsarnokban folytatódott, ahol elsőként a focisuli alapítók együttese és Somogy válogatottja csapott össze.
Ezt követően a legkisebb Mézgások is kergethették a labdát pár percig a küzdőtéren

- Jó érzés, hogy azt kapjuk vissza, amire számítottunk, csillogó szemeket. az embernek néha megszakad a szíve, hogy a gyerekeknek ez mennyire hiányzik. És egy simogatás is ebben a szeretetéhes világban nagyon elkel - mondta a Kaposvári Mézga Pek-Snack Focisuli klubvezetője, Horváth János.

Mézgáék nem csak adtak, hanem kaptak is: egy klubtulajdonos még a nyáron kifizette helyettük a bajnokság nevezési díját, most pedig labdákat hozott a fiataloknak.

- Van egy olyan filozófiám, hogy nem csak szerezni, adni is kell. Amikor itt baj volt, megnéztem, hogyan csinálják, akkor úgy döntöttünk, hogy a Váccal kötünk egy megállapodást, így gyakorlatilag kisegítettük a Mézga Focisulit - mondta a Dunakanyar FC Vác klubtulajdonosa, Héger József.

A nap fénypontja a Rákóczi és a Dream Team összecsapása volt. A rangadón a fiatal kaposvári játékosok egykori csapattársakkal, így például Nikolics Nemanjával és Balajcza Szabolccsal is találkozhattak. Nehezen indult be a gólgyártás, de végül a zöld-fehérek 6-5-ös győzelmet arattak.

Címkék: Matula-tanya, focisuli, sportnap, mézga, jótékony