A megszokott 40 csapat lefeleződött az idei Táncsics-kupára, bár az elmúlt években már 35, aztán 30 csapattal vágtak neki a tornának. A teremtornák is azt mutatják, kevesebb a labdarúgó és kevesebb a gyerek, úgyhogy még mindig találkozunk azokkal az arcokkal is, akik 15-20 éve még fiatalként szerepeltek a kaposvári viadalon. A Kaposvári Rákóczi egykori futballistái minden évben feltűnnek egy-egy csapatban, persze azért változik annyit a mezőny, hogy ne ismerjék teljesen az erőviszonyokat.


A Pomeg ABC játékosa, Jovánczai Zoltán azt mondja: azt sem tudjakikkel vannak egy csoportban, a lebonyolítással viszont képben van, tudja, hogy négy jut tovább, talán abban benne lesznek ők is. Hát itt igazából nincsenek posztok, úgyhogy nem klasszikus csatár lesz, feltűnik majd a pálya minden pontján, palánk van, gyors a játék, úgyhogy futni kell majd sokat.


A torna sajátossága, a nyújtott kapu, a palánk és a teremlabda gyakran megtréfálja az új csapatokat, sőt, a régiek sincsenek mindig kibékülve vele, de ettől jellegzetes a viadal.
- Én szeretem a teremfocit alapvetően, szívesen játszom kispályán, igazából egyetlen problémám van, a szőrös labda, de aki igazán jó játékos, az ezzel is jó játékos - mondja a Taki-Taki  versenyzője, Farkas Zoltán.


A szervezők ezúttal 4 ötös csoportba osztották be a csapatokat, és csupán a csoportutolsók estek ki az első körben. Innen egyenes kieséses szakaszban, kuparendszerrel folyt tovább a torna. A korábbi esélyesek közül a Joker Söröző csupán negyedikként jutott tovább a csoportból, és a Villanegra sem tudott a kvintett élén végezni. A mérkőzéseket ezúttal is zsúfolt lelátók előtt rendezték, bár idén menedzserek, edzők kevésbé tűntek fel. A korábbi esztendőkben szerződtettek itt már edzőt, kötöttek üzletet, adtak el játékost, a fogadási botrány miatt azonban csendesebb az élet idén. Abban csak bízhatunk, hogy nemcsak játékost, hanem meccset sem adtak el a Táncsics tornán 2011-ben.      

Címkék: ötfős, szervezők, csapatok, Táncsics, kupa, sport