A szervezők az úszás mellett fotókiállítással és emlékkönyvvel is készülnek a következő évre, időközben pedig sikerült megállapodni a névadó támogatóval is a közös folytatásról.

A népszerű úszó erőpróba a jövőben is erősen kötődik majd Somogy megyéhez, ugyanis egy igali székhelyű cég továbbra is betölti a főszponzori tisztet. Az erről szóló megállapodást ünnepélyes keretek között írták alá Kaposváron.

- Gyakorlatilag 10 éves együttműködésről beszélhetünk a Balaton-átúszás kapcsán. A tíz év zökkenőmentes együttműködés eredménye lett a névadó támogatás, és nyilván a folytatás is. Hosszú távon gondolkodunk, nem is volt kérdés, hogy folytassuk-e az együttműködésünket - mondta a Pek-Snack Kft. ügyvezető igazgatója, Galántai János.

A tájékoztatón elhangzott: mindkét fél bízik a hosszú távú együttműködésben.  

- Nagyon lényeges és nagyon jó, hogy egy somogyi cégről van szó, mi is itt élünk Somogyban. Két sikeres szervezet találkozása történt itt meg az aláírás keretein belül - mondta a Balaton-átúszás főrendezője, Szántó László.

A Balaton-átúszás tavaly az időjárás viszontagságai miatt elmaradt, az idén nyáron viszont megtarthatták, és a hagyományokhoz híven több ezren teljesítették az 5200 méteres távot. 2012-ben július 7-én szeretnék megrendezni az úszópróbát.

Szántó László hozzátette, hogy komoly kulturális programmal készülnek, ezt követően pedig lesz egy kiállítás és egy emlékkönyvet is szeretnének kiadni az elmúlt harminc évről.

Akik szeretnének jól teljesíteni, azok már most rendszeresen úsznak, így az egészséges életmód jegyében készülnek a jövő nyári nagy próbatételre.

Címkék: fotókiállítás, emlékkönyv, Balaton átúszás, 30 év, jubileum, sport