A szervezők továbbra is várják a felajánlásokat, és több ezer somogyi fiatalnak szeretnének örömet szerezni karácsony előtt. Az egyesület fiataljai az elmúlt hétvégén Aradon vendégeskedtek.

Mézgáék az idén is több korosztállyal képviseltették magukat a karácsony előtti aradi teremtornán, ahol ismét kiderült: annyira erős a nemzetközi mezőny, hogy nehéz velük felvenni a versenyt.  

- Egyik korosztály, az U14 ezzel szembesüt, hogy átfutottak rajtunk. A legkisebb korosztályban volt annyi szerencsénk, hogy a tehetségeink jól játszottak, és ötödikek lettek, a többiek pedig a 11-12. hellyel is elégedettek lehettek - mondta a Kaposvári Mézga Pek Snack Focisuli Klub klubvezetője, Horváth János.

Tavaly decemberben, a nagy havazás ellenére is sokan ellátogattak a Mézga Focisuli jótékony célú év végi rendezvényére. A rászoruló fiatalok az ajándékok mellett meleg ételt is kaptak ebédre. A nehéz helyzet ellenére sokan nyújtottak segítő kezet a hívó szóra, így például Mézga egyik régi ismerőse.

- Ő a focisuli egyik alapítója, egy Ricsike nevű ember erőn felül teljesít. Először az apa segített, most pedig a fiú, aki mindent megmozgatott, mindenben segít, Romániában pedig a nehéz helyzetben lévő gyerekek helyett kifizette a pénzt. Ilyenre gondoltam mindig, hogy önzetlen segítség - mondta Horváth János.

A kaposvári focisuli továbbra is várja a felajánlásokat a szombati eseményre, és a remények szerint több ezer somogyi fiatalt látnak majd vendégül a megyeszékhelyen. Készpénzt nem fogadnak el, de minden olyan felajánlást örömmel vesznek, ami megédesíti a gyerekek mindennapjait. A rendezvény 11 órakor kezdődik, az elmúlt évekhez hasonlóan a kaposvári Matula-tanyán.
A közös ebéd után a városi sportcsarnokban folytatódik a program. Mézgáék ismét szeretnék összehozni az egykori kaposvári kedvenceket a maiakkal: a nap fénypontjaként a Rákóczi NB I-es futballcsapata teremfociban méri majd össze az erejét a Dream Teammel. Németországból is jön segítség: egy Frankfurtban élő magyar játékvezető, Peter Gyura Mézgáék tornájára tér haza a hétvégén.

Címkék: Matula-tanya, felajánlások, Mézga Focisuli, jótékonysági sportnap, gyűjtés