A Kaposvári Sportiskola tehetségei a Cápák SE színeiben vettek részt a Kecskeméten megrendezett uszonyúszó magyar bajnokságon. A cápa és a gyermek korosztálynak kiírt viadalon a kaposvári Harsányi Dorottya élete első versenyén négy szám után is a dobogó tetejére állhatott.

Harsányi Dorottya elmondta: "50 pillangóban első helyezett lettem, 100 gyorsban első helyezett lettem, 200 gyorsban első helyezett lettem, és 50 gyorsban is első helyezett lettem."

Dorottya azt is elárulta nekünk, hogy már három és fél éves kora óta úszik, és szeretne még sok-sok érmet szerezni pályafutása során. Klubtársa, Bizvurm Csenge ugyancsak jól teljesített a kecskeméti versenyen, amelyre nagyon sokat készült. Nem véletlen, hogy négy alkalommal is a döntőbe verekedte magát. Csenge a kedvenc úszásnemeiről is beszélt: "a gyors, mert abban jobb vagyok, mint a többiben. A mell, mert abban is jobb vagyok és ennyi."

A két sportolóval edzőjük, ifjabb Kovács László is elégedett volt. A négy magyar bajnoki aranyat szerző Harsányi Dorottyáról elmondta, hogy benne látja a kaposvári úszósport új üdvöskéjét.

"Nagyon szeret edzeni, nagyon kitartó, ez már most látható és ő nyáron is nagyon jeleskedett az úszás sportágban, hiszen három aranyérmet is szerzett a korosztályos országos seregszemléjén. Nagyon érdeklődő, nagyon szereti a vizet. Remélhetőleg egy utódnak nevezhető, Pataki Fanni utódjának nevezhető már most" - mondta a KASI - Kaposvári Cápák SE edzője, Ifjabb Kovács László.

A tréner azt is hozzátette, hogy ennyi idős korban azért még nehéz megmondani bárkiről is, hogy milyen úszó lesz. Ettől függetlenül nagyon reméli, hogy tanítványai közül jó páran tovább öregbítik majd a kaposvári úszósport hírnevét.

Címkék: Ifjabb Kovács László, Dudás Dániel, sikerek, KASI, úszás, sport