Az év utolsó kaposvári sportbizottsági ülésére is maradt tennivaló bőven, de már az előttünk álló esztendő lehetőségei is terítékre kerültek.


A kaposvári sportbizottság vezetője Dér Tamás tanácsnok szerint 2012-ben is Kaposvár megtartja az értékeit a sportban, bár a világgazdasági válság hatásai itt is érvényesülnek. Biztos vagyok benne, hogy át kell szabni a lehetőségeinket. Azt is észre kell azonban venni, hogy a társasági adó adta lehetőségből több mint 200 millió érkezik sportra, ami óriási lehetőséget jelent Kaposvár kiemelt sportolóinak.


A versenysporttal foglalkozó egyesületek az elmúlt évekhez hasonlóan ismét kapnak majd működési előleget. Az előterjesztés alapján nyolc klub összesen 1 millió 20 ezer forinthoz jut január végéig. Napjainkban a működés mellett egyre fontosabb terület a sportorvoslás is, és egyre több pénzt szánnak erre. A cél az, hogy megteremtsék a sport megfelelő egészségügyi hátterét.


A Kaposi Mór Oktató Kórház ortopédiai egység vezetője, Dr. Szabó István azt mondja: nekik az a fő céluk orvosi szempontból, hogy a rehabilitáció felgyorsuljon, és a lehető legmodernebb eszközök álljanak rendelkezésre. Másrészt pedig, hogy megelőzzék ezeket a sportsérüléseket. Ehhez már Európában és világviszonylatban is számos eszköz áll rendelkezésre.


Dr. Szabó István hozzátette: Somogyban adottak a szakemberek, de komoly feladat a teljesítmény-diagnosztika és a rehabilitáció fejlesztése. Ezek után akár egy komolyabb sportegészségügyi központ is kialakulhat Kaposváron.

Címkék: sportban, szakemberek, érték, Somogy, Kaposvár