Sisa Tibor vezetőedző szerint az NB I. egyik legfiatalabb együttese jól helytállt, és bízhatunk a szép jövőben is.

A Rákóczi 2 győzelemmel, 11 döntetlennel és 4 vereséggel zárta a bajnokság első szakaszát. A Magyar Kupában és története során először a Ligakupában viszont bejutott a legjobb nyolc közé.

"Nagyon sokat változott a csapat, 11-en távoztak, ennyien érkeztek, alacsonyabb osztályból érkeztek. Olyan nincs, hogy én valakit szeretnék, és leigazoljuk, hanem az ideérkező játékosok közül igazolunk egy kiválasztási rendszer alapján, aki a legjobban illeszkedik hozzánk. Elárulom, Messi nem volt itt, pedig örültünk volna neki, és a magassága miatt sem küldtük volna el" - mondta Sisa Tibor.

Az adatok alapján a második legfiatalabb csapat a Rákóczi az élvonalban, így a tréner szerint néhány pontvesztés a rutintalanságnak és a balszerencsének is betudható. Az együttes nehéz sorsolást kapott, és minden meccsen az elejétől a végéig jól küzdött a pályán.

Sisa Tibor Rákóczi edző


Sisa hozzátette: A jelző mindenképpen az, hogy helytállt ez a fiatal csapat. Sok minden lehet mondani rá, de a változásokat figyelembe véve egy morálisan új, stílusos támadófocit játszva, nagyon sok futással.

A szakvezetés abban bízik, hogy a felemás őszt nyugodtabb és eredményesebb tavasz követi majd.

"Én úgy gondolom, ezek mind jobbá válnak, egészen reménykeltő, ha a két csapatot, a játékosukat és a korukat megnézzük, komoly potenciál van a csapatban. Örülnék, ha játékosokat tudnánk idecsábítani. Sokféle változás várható a télen, és nagyon remélem, hogy ebből jól, megerősödve jövünk ki" - mondta Sisa.

A Rákóczi a téli pihenő után január 5-én kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra.

Címkék: értékelés, sisa, rákóczi, foci, labdarúgás, sport