Kassai Lajos elmondta, hogy a lóval való harmóniának, a gyorsaságnak és a pontosságnak egy sajátos keveréke ez. Minden ilyen irányú erőfeszítése egy picit közelebb viszi őseihez és minél mélyebb ismereteket gyűjt a lovasíjász kultúráról, annál jobban tiszteli elődeinket!

A 2009-es világrekordon 12 korongot lőtt le 20 mp alatt vágtató lova hátáról. Idén 14 feldobott korongot lelövésére vállalkozott vágtató ló hátáról, 19 mp alatt. Újabb világrekord. A lovasíjásznak ez már az ötödik világrekordja.

A világrekord megdöntése vasárnap délután 15 órakor kezdődött a Papp László Sportarénában.

Kassai

A háromnapos lovas világkupán 22 ország vett részt 300 ló, 180 sportolóval. A fogathajtók mellett a show műsorokba külföldi és az ország legrangosabb lovas előadóit hívták. Így bemutatót tarthatott a világhírű francia  kaszkadőr, Lorenzo, Dallos Gyula örökös magyar bajnok, Kassai Lajos lovasíjász, és a somogyi hagyományokat is felonultató, Zánkán díjat nyert somogyi lovas csapat is, a hidegvérű lófajtákat felvonultató műsorával.

70 somogyi, 23 lóval és 3 fogattal elelevenítette fel a somogyi népi hagyományokat. Részt vettek a műsorban a kaposvári Meistro Lovasklub somogyi betyárjai és lovas lányai, Novák Ferenc és Avas József hidegvérű fogatával, a szennai Tótágas Tánccsoport, és orci hagyományőrzők is. A műsort hatalmas taps kísérte.

Nézze meg erről készült videónkat:

 

Nézze meg Kassai Lajossal készült interjúnkat:

 

 

Nézze meg Kassai Lajos 2009-es zánkai világcsúcskísérletét!

 

Címkék: Budapest Sportaréna, világrekord, lovasíjászat, Kassai Lajos, kísérlet