A kaposváriak U16-os korosztályának már nem sikerült a bravúr: ők 6-1-es vereséget szenvedtek.

Zöld-fehér rangadóval zárták az őszi szezont a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U18-as és U16-os csapatai. Az NB I-es bajnokságban szereplő házigazdák a Ferencvárost látták vendégül.  

A Rákóczisok jól kezdték a mérkőzést, több helyzetet is kidolgoztak, amik azonban még kimaradtak. Az első negyedóra után aztán Hampuknak sikerült betalálni, ám a félidő vége előtt egyenlített az FTC. A folytatásban már nem volt kegyelem a vendégeknek: Vaszilkó duplázott, így a Rákóczi megérdemelten nyert 3-1 arányban. A Bőzsöny-csapat az Újpest és a Diósgyőr közé beékelődve a 12. helyről várhatja a tavaszi folytatást.

A Rákóczisok U16-os együttese is megmérkőzött a Ferencvárossal. A Major Gábor vezette gárda legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén nem talált legyőzőre.

A kaposváriaknak csak az első játékrészben sikerült megnehezíteniük a harmadik helyezett fővárosiak dolgát. A vendégek 2-1-es félidő után végül 6-1-re nyertek. A Rákóczi gólját Kozics Barnabás szerezte. Major Gábor edző szerint nem kizárt, hogy megerősítik a játékoskeretüket a tél folyamán.  "Ha lesz olyan játékos, aki játéktudását tekintve, emberi kvalitásait tekintve beleillik a BFLA képébe, akkor természetesen. Vannak érdeklődők, más megyékből, sőt olyan is van, akivel az átigazolási dolgokat fogjuk intézni" - tette hozzá az edző.

Major Gábor elárulta, hogy elsősorban csatárra lenne szüksége, akit a megyei bajnokságok legeredményesebb támadói között igyekszik majd megtalálni. A leendő gólfelelős a Pápa elleni tavaszi rajton mutatkozhat majd be a Rákóczi U16 színeiben.

Címkék: labdarúkó, bene ferenc, ferencváros, fradi, akadémia, sport