A Team Kaposvár oktatói egy osztrák módszer szerint készítik fel a kicsiket. A sílécek helyett viszont egyelőre még a görkorcsolyák játsszák a főszerepet.

Megkezdődtek az edzőtáborokat felvezető szárazedzések a már jól bevált helyszínen, a Berzsenyi iskolában. Az országosan is egyedülálló képzés során a gyerekek melegben, jó körülmények között gyakorolhatnak.

A szakképzett edzők irányításával a sízéshez és a snowboardhoz szükséges izomcsoportok mozgatása történik. A görkorcsolyával végzett koordinációs gyakorlatok segítik a helyes testtartás kialakítását, ami majd elengedhetetlen lesz síelés közben.

A Team Kaposvár síoktatója, Szerb György elmondta: "Ez egy kicsit jobban igazodik a nemzetközi trendekhez. Szárazedzésekkel kezdünk, egy speciális osztrák tematika szerint csinálunk programot, amely nagyban segyíti a sí alapok elsajátítását és a koordináció kiszélesítését."

si évadzáró.jpg


A rávezető gyakorlatokat sok játékkal egészítik ki, így a fiatalok jól érzik magukat a tréningeken. A Team Kaposvár oktatói öt éves kortól tanítják a gyerekeket a sízés alapjaira - nem csak hazai környzetben, hanem a pályákon is.

December 18-tól kezdi az egyesület a havas edzéseket, a közeli szlovén terepekre fogunk látogatni, Mariborban, Roglán felváltva lesznek az edzések - tette hozzá Szerb György.

A sí-szakosztály mellett a snowboard képzés is beindult. A csapat tagjai Dibusz István edző vezetésével egy speciális eszközzel dolgoznak, hogy ők is mielőbb elsajátítsák az alapokat.

Címkék: Team Kaposvár SE, snowboard, , tábor, tél, sport