A harmadosztályban listavezető Putnok a kupasorozat előző körében a Paksot búcsúztatta, és a nyolcaddöntő első mérkőzésén is jól teljesített. A kaposváriak kezdték jobban az összecsapást, az első negyed órában többet birtokolták a labdát, majd a vezetést is megszerezték. A 19. percben pontos indítást kapott a leshatáron kilépő Grumic, és 16 méterről, nagy erővel a kapu jobb alsó sarkába lőtt. 0-1.

A hazaiak a folytatásban is bátran kezdeményeztek, a túloldalon pedig Grumic került újra helyzetbe, de nem tudott újabb gólt lőni.

A második félidő elején a Putnok került mezőnyfölénybe, és a házigazda sokat tett az egyenlítésért. A 69. percben született meg a borsodiak találata: Sápi gurított vissza jobbról, az alapvonal közeléből, a remek ütemben érkező Zimányi Á. pedig 16 méterről lőtt a kapuba. 1-1.

– A Putnok nem véletlenül jutott el idáig, előttünk is NB I-es csapatot vert meg. Hazai környezetben kell eldöntenünk a párharc sorsát. Igazi kupamérkőzés volt, annak minden szépségével - összegzett a lefújás után sisa Tibor vezetőedző.

A viszavágót szombaton 14 órától játsszák a Rákóczi Stadionban.

Putnok - Kaposvári Rákóczi 1-1 (0-1)

Putnok, 500 néző. Vezette: Becséri D.

Putnok: Roza – Sebők K. (Zimányi A., 59.), Nagy Cs. (Bányász, 36.), Kovács R. – Ulrich, Zimányi Á., Zabos, Sápi, Zsarnai – Monyók, Máthé (Ondó, 77.). Edző: Koszta Péter

KAPOSVÁR: Posza – Gujic, Bank, Zsók, Jánvári - Farkas P., Hegedűs D. (Balázs B., 66.) – Pavlovic, Safaric, Jawad (Alexeev, 57.) – Grumic (Peric, 78.). Vezetőedző: Sisa Tibor.

GólszerzK: Zimányi Á. (69.), illetve Grumic (19.)

 

 

 

Címkék: félidó, Putnok, hazai, döntetlen, Rákóczi, sport