Jó meccset vívott egymással a két együttes, és már az első szett izgalmasan alakult. Sokáig fej-fej mellett haladtak a küzdő felek, majd szép sáncokkal lépett meg a Fino, és a hajrában már nem engedte ki a kezéből a sikert. A térfélcsere után Nacsa Gábor ász-nyitásával, majd Geiger András blokjával tartotta a lépést a házigazdával a magyar bajnok, 10:11 után viszont kézbe vette az irányítást az Eszék, és egyenlíteni tudott.

A harmadik játékrészben is lendületben maradtak a horvátok, 9:5-ös állásnál Demeter György vezetőedző kénytelen volt időt kérni. Ez meg is hozta a fordulatot, 10:10 után már a somogyiak jártak előrébb a pontgyűjtésben. A hajrában a Fino 23:222 után már csak kaposvári pont született, így újra Geigerék kerültek előnybe. A negyedik szettet 4:0-ás rohammal kezdték a vendégek, és lényegében az történt a pályán, amit ők akartak. A horvátok 10:9-nél, majd 24:23-nál kerültek igazán közel riválisukhoz, a játszmát és vele a mérkőzést azonban a magyar bajnok nyerte.

A két együttes ezután még egy szettet játszott egymással, és itt a hazaiak bizonyultak jobbnak. A muraszombati és az eszéki edzőmérkőzés egyaránt hasznos volt, vasárnap jöhet a kecskeméti bajnoki csúcsrangadó!

Osijek - Fino Kaposvár 1-3 (-20, 20, -22, -23)

Fino: Szabó A., Kaszap, Geiger, Nagy J., Nacsa, Gergye. Csere: Dömötör, Deák (libero), Bozóki, Magyar B., Lesznyik. Vezetőedző: Demeter György.

 

Címkék: hasznos, Eszék, edzőmérkőzés, volt, Fino, sport