A megfiatalított Nagyberki a középmezőny alján zárta az őszt.

Két eltiltott edző meccselt egymás ellen a Nagyberki-Balatonszabadi mérkőzésen. Perger Andrást játékosként tiltották el a múlt héten, Gáspár András pedig számonkérte a játékvezetőt, amiért alaposan megmérték, 2012 márciusáig meszelték el. A zöldben játszó Nagyberki ennek ellenére számtalan helyzetet kidolgozott, de még büntetőből sem tudott a kapuba találni. A balatonszabadiak viszont Hosszú találatával az első félidőben vezetést szereztek, és ezután már nem is változott az eredmény. Gáspár Andrásék komplett ifi csapattal kezdték a szezont, és nem vallottak szégyent. Amit eltervezett a vezetőség, azt sikerült megvalósítani.

- Megvalósult, kicsit talán az eredmény rovására is, ezek a gyerekek csak támadni tudtak, védekezni nem annyira, meg kellett keresnünk az egyensúlyt, ma olyan csapatot kaptunk, amelyik nem akart futballozni, ilyenkor nem sok mindent lehet tenni, nem is sikerült a győzelem - mondta a Nagyberki edzője, Gáspár András.

A Nagyberki célja a középmezőnyben egy stabil hely kiharcolása, a bentmaradás úgy tűnik, már nem kérdés.

- Köszönjük, hogy megszavaztad nekünk azt, hogy ne essünk ki, de nekünk ennél nagyobb céljaink vannak, a középmezőny elejére szeretnénk odaérni, és szerintem erre van is reális esélyünk, sok munka volt megtanítani a fiúkat, hogy mi a legjobb játékrendszer, az őszi szezon végére úgy gondolom, hogy sikerült - tette hozzá Gáspár András.

A Balatonszabadi kiesőhelyen, bár két győzelemmel fejezte be a szezont, Perger András amondó, lát esélyt a fejlődésre, és bízik benne, hogy bentmarad a csapat.

- Hát igen, az egyik szemem sír, a másik nevet, a bajnokság végére kettőt győztünk, de még így is rosszul állunk, az biztos, hogy tavasszal otthon sok pontot kell szerezni, meglátjuk, ha egy kis szerencsénk is lesz, akkor bent tudunk maradni - mondta a Balatonszabadi játékos-edzője, Perger András.

A Nagyberki öt győzelemmel, egy döntetlennel és kilenc vereséggel fejezte be az őszi idényt, és mint Gáspár András elmondta: ők biztosan nem fognak a téli játékoskeringőben részt venni, inkább kihagyják a táncot és maradnak a tavalyi U19-es keretnél, amely már eddig is bizonyított. A cél, hogy 38 pontot szerezzen a csapat.   

Címkék: középmezőny, Balatonszabadi, megyefoci, Nagyberki, labdarúgás, sport