A két tehetséges fiatalra komoly feladatok várnak 2012-ben is.

Pataki Fanni hozta a már megszokott jó formáját: a megbízható versenyző újabb rangos viadalon mutatta meg, mit tud.

- Én a versenyre úgy mentem oda, hogy döntős, illetve dobogós helyezést várok magamtól. Ez 50 és 100 gyorson, valamint 50 pillangón sikerült is. 50 gyorson egyéni csúccsal lettem második, 100-on harmadik lettem, 50 pillangón hatalmas egyéni csúccsal harmadik lettem. Azt hiszem ez egy nagyon jó teljesítmény - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Pataki Fanni.

Fannit több számban is csak a felnőtt úszó válogatott Európa-bajnok sztárjai előzték meg, így például Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Evelyn.

Fanni hozzátette, hogy egyre jobban fogja őket. Egy másodpercen belül van hozzájuk. Remélemi, hogy sikerülni fog legalább az egyiket megverni.

Ifjabb Kovács László vezetőedző másik tehetséges tanítványa, a szintén válogatott Dudás Dániel ugyancsak nagyszerűen teljesített a szezon egyik fő versenyén.

- Nagyon jó formában utaztam oda, a terveim is bejöttek. Hat döntőt sikerült úsznom mindegyikben egyéni csúcsot teljesítettem. 400 vegyesen második lettem Cseh László mögött, aminek nagyon örültem - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Dudás Dániel.

Ráadásul Dudás volt az egyetlen vidéki úszó abban a döntőben. A sportiskola úszója a jövő évi ifjúsági Európa-bajnokságra készül, szeretne 400 vegyesen szintet úszni. A kaposvári fiatalok edzője örül az idei előrelépésnek.

- Tavaly úgy mentünk el erre a versenyre, hogy egy harmadik helyet talán sikerül Fanninak szereznie, végül lett belőle két bronz. Idén ez a kettő négy lett, és Dudás Dániel is csatlakozott egy gyönyörű ezüstéremmel. Természetesen ez a sportiskola háttere nélkül nem jöhetett volna létre, illetve kollégáimnak, Csutorás Józsefnek és Reiner Péternek is köszönöm a segítséget. Ez egy csapatmunka volt - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője, ifj. Kovács László.

Pataki Fanni és Dudás Dániel szeretne a felnőtt élmezőny stabil tagja lenni, ez azonban nem könnyű feladat Magyarországon.

Az edző hozzátette, hogy nagyon nagy mezőny van Magyarországon úszásban, több Európa-bajnokunk van. Ebből a szempontból Fanninak nehéz dolga van, mert azokban a számokban erős, amikben a magyar úszósport.

A fiatalok tehát újabb országos bajnokságról hoztak érmeket, és a remények szerint 2012-ben sem maradnak értékes hazai és nemzetközi eredmények nélkül.

Címkék: Ifjabb Kovács László, KASI, Dudás Dániel, sikerek, úszás, sport