Pálfy Marianna tanítványai ismét jelezték: nem mondtak le arról a titkos álmukról, hogy bejussanak a legjobb nyolc közé az alapszakasz végén.

A somogyiak ott folytatták, ahol két nappal előtte abbahagyták: a jó erőkből álló Budai XI SE otthonában izgalmas csata végén megnyerték az első szettet. A térfélcsere után a hazaiak jártak előrébb a pontgyűjtésben, és egyenlíteni tudtak. A harmadik játékrészben újra fej-fej mellett haladt a két csapat, a végén aztán a vendégek örülhettek. A negyedik játszma már egyértelmű volt: végig vezetve, magabiztosan nyert a Kaposvári Egyetem, és ezzel elkönyvelhette a 3-1-es győzelmet és vele az igen értékes három bajnoki pontot.
- Ugyanolyan jó teljesítményt nyújtottak a lányok, mint pénteken a TFSE ellen, és ez meg is hozta a várt eredményt - mondta a mérkőzés után Pálfy Marianna vezetőedző. - A mezőnymunkánkkal és a támadásainkkal ezúttal is elégedett voltam, talán nyitásban voltunk valamivel visszafogottabbak. Végig jól összpontosított a csapat, és megszületett a fontos idegenbeli siker. Harmath Zsófia betegség miatt nem tarthatott velünk, Récsei Ágnes - a többiekhez hasonlóan - jól teljesített a posztján. Gratulálok az együttes tagjainak!
Az immár öt győzelemmel a hetedik helyen álló kaposváriak vasárnap 16 órakor, a Szolnok elleni hazai rangadón szeretnék folytatni jó sorozatukat.

Budai XI SE - BITT KNRC Kaposvári Egyetem 1:3 (-21, 18, -23, -18)
Budapest, 50 néző. V.: Szél, Halász.
Kaposvár: Horváth Zs, Horváth P., Récsei, Pintér Zs., Kovács K, Győrbíró. Csere: Schrauff (libero), Kulcsár. Vezetőedző: Pálfy Marianna.

Címkék: a legjobb, budai, nyolc, közé, Bitt, nyert, sport