A viadal után Patcán adták át a bajnoki érmeket az idei szezon legeredményesebb indulóinak.

Térképet kaptak azok a sportemberek Kaposváron, akik neveztek a belvárosi túraversenyre. Az indulók két órát kaptak a táv teljesítésére. Ez az erőpróba más volt, mint egy tájfutóverseny.

- Kérdésekre kell válaszolni, van egy teszt, és egy bója sincs kint - mondta a Kaposvári Zöldpont Életmódklub elnöke, Fodor Péter.

A sportemberek ezúttal nem az erdőben, hanem épített környezetben tesztelhették ügyességüket és gyorsaságukat.

- Nekem azért tetszik, mert nagyon jókedvűek vagyunk. A természetbarátok szeretik a zöldet és a várost is, az élő környezetet, ahol az emberek élnek - mondta a budapesti Bacsó Nándor.

2011-ben 17 túraversenyt rendeztek hazánk különböző tájegységekben, és októberben a a Zselicben is volt egy forduló. A viadalon 65 csapat 184 versenyzője állt rajthoz. A résztvevők a szezont is Somogyban búcsúztatták.

- Az összejövetel célja az, hogy az országos bajnokság eredményhirdetését tartjuk Patcán ma este, ünnepélyes keretek között. Az országos bajnokságon csapat és egyéni versenyek voltak, három kategóriában csapatban és három kategóriában egyéniben lehetett versenyezni az év folyamán - mondta a Magyar Természetbarát Szövetség verseny-albizottsági vezetője, Jakab Albert.

A somogyiak ebben a sportágban is megállják a helyüket évről évre.

Jakab Albert elmondta, hogy a Zöldpont Életmódklub igen fontos szerepet tölt be, rendezői és résztvevői oldalról, hiszen éppen az egyik bajnokcsapat kaposvári.

A tájékozódási túraversenyek egyébként az egész országban népszerűek: fiatalok és idősebbek egyaránt szívesen szerencsét próbálnak a fordulókon. A versenyzők életkoruknak és felkészültségüknek megfelelően választhatnak a különböző kategóriák között.

Címkék: Zöldpont Életmódklub, túraverseny, tájékozódási, belváros, Kaposvár, sport