Igazi rangadó várta a zord télies időben a szurkolókat Somogyjádon. A megyei másodosztály északi csoportjában az éllovas házigazda a második Balatoni Vasast fogadta. A piros mezes vendégek keretében több NB I-et is megjárt, korábbi kiváló futballista szerepelt, Juhász András, a hazaiak trénere elsősorban tőlük tartott. Nos, joggal, hiszen az első félidőben 2-0-ra vezetett a Kiliti csapat, mindkét gólját a rutinos Molnár Ferenc szerezte. A második játékrészben aztán rákapcsoltak a hazaiak, és Balogh Rajmund duplájával egyenlítettek. Itt éppen a somogyjádiak második gólját láthatjuk. Ezt követően kiállítás miatt megfogyatkoztak a vendégek, akiknél Duli még rúgott egy bődületes kapufát szabadrúgásból, igaz, a másik oldalon is akadtak helyzetek.

- Azt mondom, hogy a játék képe alapján igazságos az eredmény, az első félidőben gyengébbek voltunk, de az bosszantó, hogy két rögzített szituációból kaptuk a gólokat, felálltunk kétgólos hátrányból, sőt, nem álltunk messze a győzelemtől - mondta a Somogyjád játékos-edzője, Juhász András.

A vendégek trénere szerette volna, ha a csapatok helyet cserélnek a tabellán, mert a Balaton-partiak egyértelmű célja a feljutás.

- Nálunk az egyértelmű cél a feljutás, lehetőség szerint bajnoki címmel, ha ez nem jön össze, akkor mindenképpen az osztályozó kiharcolásával szeretnénk feljutni az első osztályba. + Igen, már mondtam, hogy elégedetlen vagyok, az első félidőben jól játszottunk, nem semmi az éllovas otthonában két góllal vezetni, a másodikban valóban kicsit visszaestünk, ha ezt nézem, akkor a döntetlen az reális eredmény - mondta a Balatoni Vasas edzője, Vida András.

A mérkőzést követően egyik fél sem lehetett teljesen elégedetlen, hiszen megtartották pozíciójukat a tabellán, a két együttes között továbbra is három pont a különbség. A harmadik helyezett Kéthely is nagyon tapad a két élcsapatra, úgyhogy a feljutásért hárman is küzdenek. Délen Az éllovas Böhönye és a második Magyaregres is nyert, így ott sem változtak a dobogósok, a harmadik helyen a Kadarkút áll.

Címkék: Balatoni Vasas, másodosztály, Somogyjád, megyefoci, mérkőzés, sport