Egyéniben elégedett volt eredményeivel, a váltó-szereplés viszont elmaradt a várakozástól.

Kovács Zsófia uszonyos- és búvárúszóként már számtalanszor bizonyította tehetségét, és a felnőtt világbajnoki címig jutott. A kaposvári sportolónő tavaly műfajt váltott és kiderült: a vízimentésben is megállja a helyét. Ezek után nem érte váratlanul, hogy a ssportág 2010-es egyiptomi világbajnoksága után 2011-ben az Európa-bajnokságra is meghívót kapott.

- Nem is nagyon tudtam korábban ettől a sportról, de egy ismerős edző felkeresett, és fantáziát látott bennem. Elhívtak egy itthoni versenyre, és beválogattak.
Tulajdonképpen nagyon nehéz elmagyarázni, de biztos látták sokan a Baywatch című filmben. Ugyanúgy be kell futni a tengerbe, ki kell menteni embereket, vannak medencés versenyszámok, kombinált váltók. Van, aki úszik, kajakozik, van, aki uszonyozik, és ezért válogattak be engem, hogy legyen egy uszonyos emberük - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE tagja, Kovács Zsófia.

Zsófi a Spanyolországi kontines-vetélkedőn is bizonyított. Jó időket úszott, több országos csúcsot is megjavított, és egyéniben mindössze egy helyezésen múlt a döntős szereplése. Váltóban egy rossz váltás miatt kizárták a magyar csapatot, így meghiúsult a várt döntős részvétel. A tengeri számok viszont a várakozásoknak megfelelően alakultak. A somogyi versenyző az idei szezont befejezte, és már a jövő évet tervezi.

- Szeretném folytatni ezt a sportot, bár az idén fogok végezni a Pécsi tudományegyetemen. Jövőre Ausztráliában lesz a felnőtt vízimentő felnőtt világbajnokság, és lesz búvárúszó Európa-bajnokság, amelynek a helyszínét sajnos még nem tudjuk, de igyekszem oda is kijutni - tette hozzá Kovács Zsófia.

A vízimentő Európa-bajnokságon erős mezőny gyűlt össze, de a várakozások szerint a jövő évi világbajnokság minden eddigin túltesz majd.

Címkék: vízimentő bajnokság, Spanyolország, Kovács Zsófia, uszonyosúszó, válogatott, sport