A fiatal somogyi gárda a második játszmát nyerte meg, összességében azonban megérdemelten nyert a jobb erőkből álló házigazda.

A csaknem egyhónapos bajnoki szünet után rögtön egy hosszú út várt a kaposváriakra, akik a mezőny első feléhez tartozó Miskolc otthonában léptek pályára. Az első szettben későn ébredt a BITT, a hazaiak pedig magabiztosan szerezték meg a győzelmet. A térfélcsere után aztán játékba melegedtek a somogyiak: nem csak a nyitásfogadások és a nyitások voltak jók, hanem a támadás-befejezések is. A lányok remek teljesítményt nyújtva egyenlítettek.

A harmadik játékrészben sokáig tartotta a lépést a vendégcsapat a borsodiakkal, a második technikai szünet után azonban már nem maradt esély a sikerre. A negyedik játszmában már a cserék is lehetőséget kaptak, de ők sem tudták megakadályozni a Miskolc fölényes győzelmét.

A kaposváriakra a következő hétvégén dupla forduló vár: pénteken a fővárosi TF csapatát látják vendégül, vasárnap pedig a Budai XI SE otthonában vendégszerepelnek majd.

Pálfy Marianna: Két szetten keresztül tartottuk a lépést a miskolciakkal. Örülök annak, hogy nyertünk egy szettet.

Albrecht MVSC-Misi - BITT KNRC Kaposvári Egyetem 3-1 (12, -22, 15, 7)

Miskolc.

BITT: Horváth Zs., Horváth P., Harmath Zs., Pintér Zs., Kovács K., Győrbíró. Csere: Schrauff (libero), Récsei, Szarka, Császár A., Sárközy. Vezetőedző: Pálfy Marianna.

Címkék: Miskolc, röpladba, szett, BITT, meccs, sport