Korán keltek a kaposvári játékosok vasárnap, és hosszú utat tettek meg azért, hogy lejátsszák tizedik bajnoki mérkőzésüket. A debreceniek mindössze egy találkozót nyertek ebben az évadban, és a Fino ellen is csak a tisztes helytállás lehetett a céljuk. Az első percekben még felváltva estek a pontok, a második technikai szünetben aztán már hat ponttal vezetett a vendéggárda, és arra sem kellett sokat várni, hogy tíz pont fölé nőjjön a különbség.

Az első szett magabiztos megnyerése után sem eresztett le a bajnokcsapat: a fiúk a térfélcsere után is végig előrébb jártak a pontszerzésben, és mindössze 14 pontot engedélyeztek ellenfelüknek. A harmadik játékrészben sem változott a játék képe: a Fino a játék minden elemében a lelkes hajdúságiak fölé nőtt, így 58 perc után pontot is tett a küzdelem végére.

A győztes együttesben Geiger András és Nacsa Gábor 13-13 pontig jutott.

A Demeter-legénység veretlenül, tíz győzelemmel zárta az alapszakasz első körét, és két hét múlva, a Kecskemét elleni idegenbeli rangadóval folytatja majd bajnoki szereplését. November 22-én, kedden este pedig Magyar Kupa nyolcaddöntő következik a TF otthonában.

Demeter György: A hosszú utazás után is figyelmesen tudtunk játszani. Örülök, hogy az út nem viselte meg annyira a fiúkat, hogy az meglátszott volna a teljesítményükön. Könnyed győzelmet arattunk.

DEAC - Fino Kaposvár 0-3 (-12, -14, 15)
Debrecen: Balku, Leiszt 7, Halász 3, Orosz 8, Gercsák 1, Nagy M. 6. Csere: Szabó Z. (libero), Tóth D. Vezetőedző: Fodor Antal.

Kaposvár: Szabó A. 4, Kaszap 6, Geiger 13, Nagy J. 8, Nacsa 13, Gergye 6. Csere: Dömötör (libero), Lesznyik 1, Magyar B. 1, Vajda T. 1. Vezetőedző: Demeter György.

Címkék: Debrecen, Fino, férfi, győzelem, röplabda, sport