Kaposvári KK–Atomerőmű SE 82–60 (26–22, 18–10, 17–10, 21–18)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Pálla, Szabó G., Németh Cs.

Ha az elmúlt évek statisztikáit vennénk alapul még azt is írhatnánk, hogy kedvező előjelekkel várhatta az Atomerőmű elleni csatát a Kaposvári KK, hiszen a somogyi együttes az elmúlt három évben mindig megnyerte az esélyesebb paksiak ellen a hazai meccseket. A papírforma idén is a tolnaiak sikerét ígérte, ezt szerette volna borítani az elszántan készülő kaposvári alakulat. Kérdéses volt, hogy a vendégek nemzetközi kupaszereplése miként hat majd az aktuális formára. Előzetesen mindkét együttesben akadtak kisebb sérüléssel bajlódó játékosok, ám a melegítésnél már mindkét együttes komplett kerettel volt pályán.

Az első percekben felváltva estek a kosarak, majd a kaposvári nevelésű Vojvoda triplájával szerzett előnyt az ASE. A hazaiaknál főleg Raivio volt elemében, de J. Wilson sem maradt adós a pontokkal. Az első szakaszt nyerte is a házigazda, amely a folytatásban Raivio újabb kosaraival jutott nagyobb előnyhöz. Szigorított védekezésén a tolnai alakulat, így egyre ritkábban tudtak dobóhelyzetet kialakítani a kaposváriak. A cserékkel új lendületet kaptak a hazaiak, akik jó védekezés mellett Kutasi és Koma dupláival 44–32-es előnyt kovácsoltak. A folytatásban is küzdött, harcolt a Kaposvár, Fey is egyre jobban magára talált, aki parádés blokkot osztott Vojvodának. A zárószakasz előtt L. Williams talált magára a Paksban, de egyedült kevés volt az egységes, és kiválóan lepattanózó kék-fehérek ellen. Tizenkilenc pontos előnnyel vágott neki az utolsó negyednek a Kaposvár, ennek ellenére nem adta fel az ASE, amely Vojvoda pontjaival zárkózott egyre közelebb. Őt érthetetlenül lecserélte Völgyi edző, a túloldalon pedig rátettek még egy lapáttal, így nem szakadt meg az évek óta tartó sorozat, vagyis ismét vesztesen távozott az ASE Kaposvárról.

Fekete Ádám: – Végre igazán csapatként játszottunk, mindenki rengeteget tett hozzá, aki a pályán volt. Nálunk ez a siker kulcsa, remélhetőleg az elvégzett munka hosszabb távon is kamatozik majd. Köszönjük a lelkes közönség buzdítását.

Völgyi Péter: – Kulcsjátékosaink fáradtan mozogtak, a Kaposvár sokkal frissebben kosárlabdázott. Jobban játszottak és megérdemelték a győzelmet.

Kaposvári KK: J. Wilson (18), Raivio (26/3), Szőke (-), Lekli (2), Fey (20). Csere: Kiss K. (5/3), Koma (6), Kutasi (4), Bíró (-), Mihalics (-), Kovács S. (1), Fonai (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Atomerőmű SE: Williams (8), D. Wilson (6), Vojvoda (17/6), Kámán (7/3), Tóth Á. (8). Csere: Cole (11/3), Kovács Ákos (-), Körtélyesi (2), Morgen (1), Kovács Ádám (-), Kerpel-Fronius (-). Vezetőedző: Völgyi Péter.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 6–9, 7. perc: 17–16, 12. perc: 30–22, 17. perc: 35–32, 25. perc: 50–35, 28. perc: 61–42, 32. perc: 63–47, 37. perc: 75–60.

Kipontozódott: Körtési (a 40. percben). Jók: J. Wilson, Raivio, Fey, illetve Vojvoda.

A junior mérkőzésen:
Kaposvári KK–Atomerőmű SE 89–61 (25–13, 26–30, 13–9, 25–9)
Legjobb kaposvári dobók: Kovács S. (30/9), Fonai (17), Benke (10/3), Nagy B. (10/6).

Címkék: Völgyi Péter, Fekete Ádám, Paks, Kaposvári KK, kosárlabda, sport