A kaposváriak a legutóbbi két meccsüket megnyerték, így nagyobb önbizalommal készülnek az Atom ellen.

Négy vereség után egymás után kétszer is nyert a KKK a bajnokságban: a fiúk előbb hazai pályán verték meg két ponttal a Pécset, majd idegenben, hárommal a Zetét.

- Mindenképpen fontos volt ez a győzelem, hogy nagyobb önbizalommal vágjunk neki a következő időszaknak. Nagyon jó csapatokkal tallkozunk majd, és szeretnénk egy mérkőzést megnyerni a következő kettőből. Erre nagyobb esély itthon a Paks ellen van, ők egy nagyon jó erőkből álló csapat jó magyarokkal és jó külföldiekkel. Mindenképpen szeretnénk megmaradni a mumusaik - mondta a Kaposvári KK játékosa, Kiss Kornél.

A klubvezetés a héten véglegesítette az amerikai center, Fey szerződését, így végre összeállt a csapat.

- Mindenképpen nagyon fontos, hogy egyre több időt tölt velünk az új játékosunk, így egyre több variációt tudunk ahsználni védekezésben és támadásokban is a mérkőzéseken, így minden bizonyal egyre jobbak elszünk. Egy centernél fontos a kapcsolat amezőnyjátékosokkal, illetve a két center kapcsolata, és ha megismerjük egymást, az biztos az előnyünkre fog válni - mondta a Kaposvári KK vezetőedzője, Fekete Ádám.

Érdekesség, hogy a KKK az elmúlt években rendre megverte hazai pályán a paksiakat. A papírforma előzetesen mindig a tolnaiak sikerét ígérte, de a somogyiak remek játékkal felülkerekedtek. A legutóbbi évadban ráadásul 17 pontos verést mértek az élmezőnyhöz tartozó Atomerőműre.

A vezetőedző hozzátette: óriási nagy változások voltak az elmúlt évekhez képest, de mindig angy volt a mozgás. Nehéz azt mondani, hogy fekszik nekünk egy csapat. Az biztos, hogy mentálisan mindig angyon jól felkészültünk ellenük, és jól sikerültek azok a mérkőzések. és az is fontos, hogy ilyenkor nincs rajtunk akkora nyomás, mint azokon a mecsceken, amiket kötelező hozni. Termésuetesen most is győzni szeretnénk.

A helyzetet azonban nehezíti, hogy a vezetőedző szerint az elmúlt évek legerősebb paksi csapata látogat majd Kaposvárra. A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

Címkék: Kiss Kornél, Paks, Kaposvári KK, Fekete Ádám, kosárlabda, sport