Munkában a Rákóczi kapusai. A kaposvári futballcsapat hálóőreivel Házi László foglalkozik, aki hosszú évek óta végez kiváló munkát ezen a területen. Lubos Hajdúch júliusi érkezése új kihívást jelentett: először került az egykori Rákóczi-labdarúgó kezei alá külföldi játékos.

- Ez egy új feladat elé állított engem is. Az összhangot az elején nehezen találtuk meg, ő volt idegen, először nekünk kellett segíteni őt. Jó partner volt, ami a szezonján is látszik. Úgy gondolom, egy csapat szinten nem jó szereplésben ő kimagaslót nyújtott, ez az osztályzatain is meglátszott - mondta a Kaposvári Rákóczi FC kapusedzője, Házi László.

A Nemzeti Sport őszi osztályzata alapján ugyanis Hajdúch lett a Rákóczi legjobbja, a kapusok rangsorában pedig a hetedik helyet szerezte meg. A 31 esztendős szlovák hálóőr korábban Görögországban és Lengyelországban is megfordult, a nyáron pedig két éves szerződést kötött a somogyiakkal.

- A magyar futball színvonala hasonló a szlovákhoz, annyiban viszont feltétlenül jobb, hogy több néző jön ki a meccsekre - mondta a Kaposvári Rákóczi Fc játékosa, Lubos Hajdúch.

A 196 centis labdarúgó 13 bajnoki mérkőzésen őrizte a Rákóczi kapuját, és fokozatosan lendült formába. Az első mérkőzéseken még nem volt könnyű irányítania a védelmet, de ma már ez sem okoz problémát.

Hajdúch hozzátette, hogy a csapat nem zárt túl jó őszt, de úgy érzi, hogy sok mérkőzésen jól játszottak. A gond az, hogy több nyerhető meccs döntetlennel ért véget. 2-3 győzelemmel lehetne több, és sokkal jobb lenne a hangulatuk.

A kapusedző elmondta, hogy nagyon jól jön ki a kapuból, határozottan és magabiztosan. Ahhoz képest, hogy ilyen magas, egy gyors kapusnak számít, és a gyors labdákra is hamar leér. Összességében egy rutinos, jó kapust tudtak igazolni.

Az idegenlégiós elárulta: eddigi pályafutása során most dolgozik a legjobb kapusedzővel, ami a teljesítményén is meglátszik. Hajdúch a családjával együtt él Kaposváron.

Hajdúch elmondta, hogy a város tetszik, a család szeret itt lenni. A felesége és a lánya is jól beszél magyarul, ő még csak szavakat tud, de szorgalmasan tanul.

Hajdúch korábban öt alkalommal lépett pályára a szlovák válogatottban, és hazájában már nyert bajnokságot és kupát is. A 2011/2012-es évadban pedig a kaposváriakkal szeretne szép sikereket elérni.

Címkék: Hajdúch, szlovák, kapus, Kaposvári Rákóczi FC, labdarúgás, sport