Már a feldobás előtt sejteni lehetett, hogy egyesélyes a Mágusok és az ATM-VTP mérkőzése. A bajnokság egyik favoritja az első negyedben 17 pontos előnyt szerzett, a folytatásban pedig tovább növelte előnyét. Egyedül a harmadik tízperc hozott kiegyenlített küzdelmet, a hajrát megint csak a Kaposplast bírta jobban. A csapat végül 91:31 arányban nyert. Hász 20, Csordás 17, Babócsai, Szabó és Romanek pedig 13-13 pontig jutott.

"Ez egy jó mérkőzés volt abból a szempontból, hogy mindenki kapott lehetőséget arra, hogy játsszon, és meg lehetett nézni, ki hogy él ezzel. Valóban nem kellett sokat kiadni, de egy felszabadult, jó mérkőzés volt" - mondta a Kaposplast Mágusok KK edzője, Palócz Tamás.

A vesztes csapat tagjai abban bíznak, hogy a folytatásban több sikerélmény jut majd nekik.

Az ATM VTP KK edzője, Mihályfalvi Péter elmondta: "Papíron erősödtünk, ha máshogy nem, mennyiségileg, mert 12-en vagyunk a keretben. Ma pont nem látszott meg, mert csak öten voltunk. Nyilván nem a Meló-Diák vagy a Tüskevár ellen kell majd nyernünk, de a gyengébb ellenfelek ellen megpróbálunk majd győzelmeket gyűjtögetni."

KKK előzetes


A Mágusok nem titkolt célja a bajnoki cím megszerzésée 2012 tavaszán.

"A mezőny erősödött a tavalyi évhez képest. Azok a csapatok, amelyek tavaly is meghatározóak voltak, idén is komoly esélyekkel szállnak harcban a bajnoki címért. Nálunk is voltak változások, és úgy gondolom, a tavalyi szinthez mérten vagyunk erősek" - tájékoztatott Palócz Tamás.

A harmadik fordulóban rangadóján a Tüskevár 15 ponttal nyert a Somogyjád ellen és az újonc Zrínyi is elkönyvelhette újabb sikerét. A Meló-Diák és a Nagyatád ugyancsak két ponttal gazdagodott a hétvégén. A pontvadászat szombaton 9 órakor folytatódik a Táncsics gimnázium sportcsarnokában.

Címkék: Kaposplast, tüskevár, Somogyjád, kosárlabda, sport