Nemcsak egyesületi, hanem iskolai szinten is rendkívül kedvelt a Magyar Labdarúgó-szövetség Bozsik programja. A kaposvári körzetben öt korcsoportban 13 intézmény több mint 600 regisztrált tanulója rúgja a labdát. Legutóbb a II. korcsoportosok döntőjét rendezték a II. Rákóczi Ferenc Tagiskolában.

- Nagy örömömre mondhatom, hogy újfent gyarapodtunk. Egyre több csapat nevez be ebbe az intézményi programba. Itt tíz csapat nevezett, két ötös csoportban folytak a küzdelmek, és a nap végére ki fog derülni, hogy a kaposvári körzetben az őszi tornán ki a legjobb intézmény - mondta a körzeti szervező, Kulcsár Attila.

Már a csoportmeccsek is nagy izgalmakat és számtalan gólt hoztak. A piros-fekete mezben játszó házigazda Rákóczisok ezúttal is jól teljesítettek.

- Szerintem jól sikerült ez a nap, mert egyet győztünk, de a Berzsenyi ellen kikaptunk egy kicsit, de szerintem jól játszunk és bejutunk a döntőbe is. Első óta játszok, itt a Rákócziban. Azért szeretem ezt a sportágat, mert jó, egészséges, szerintem ez a legjobb sportág - meséli Besenyei Patrik.

Besenyei Patrik góljainak is köszönhetően továbbjutott csoportjából a Rákóczi iskola, amely végül a negyedik helyen zárta a tornát. A II. korcsoportosok között a legjobbnak a honvédosok bizonyultak, második lett a Berzsenyi, harmadik pedig a Gyakorló iskola. A kaposvári körzet csapatai hamarosan újra összemérik erejüket egymással.

A körzeti szervező azt mondja, hogy lesz egy téli teremtorna is, majd pedig tavasszal szintén itt a füvön még egy forduló, és a három forduló alapján lesz körzet győztes, aki a megyei válogatotthoz megy, és onnan esetleg szintén az iskolai programból is Telkibe lehet eljutni.

Az iskolások számára tehát adott a feladat. Be kell iratkozni fociedzésre, és ha az elején válogatottságnak még nem is, de egy-egy szép gólnak biztosan örülhetnek majd.

Címkék: őszi döntő, MLSZ Bozsik program, Rákóczi iskola, foci, iskola, sport