Az első szett teljesítményén alaposan meglátszott a csaknem hatórás utazás: a kaposváriak mindössze hét pontot szereztek a szebb napokat is látott, jelenleg anyagi okok miatt az NB II-ben szereplő nyírségiek otthonában. A folytatásban játékba melegedett a BITT, és a jó nyitások meghozták a fordulatot. A lányok mindössze 16 pontot engedélyeztek ellenfelüknek.

A harmadik játszma megint csak a szabolcsiaké volt, akik magabiztosan nyertek. A térfélcsere után szétesett a somogyiak nyitásfogadása és a támadások is pontatlanok voltak, így a Nyíregyháza egyenlített. Az ötödik, rövidített játszmára maradt a döntés, ahol a BITT 5-3-ra még vezetett, ezután azonban átvette az irányítást a házigazda, és már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. A hazaiak 3-2-es sikerükkel bejutottak a legjobb nyolc közé, ahol a Miskolccal mérkőznek majd.

A kaposváriak a kupabúcsú után az NB I-es pontvadászat folytatására készülnek továb legközelebb november 20-án, Miskolcon lépnek pályára.

 

Pálfy Marianna: Tartottak tőlünk a nyírségiek, mégsem tudtuk megnyerni a mérkőzést. Végtelenül hullámzó teljesítményt nyújtott a csapat.

NRK Nyíregyháza - BITT KNRC Kaposvári Egyetem 3:2 (7, -16, 12, -22, 12)

Nyíregyháza, 100 néző.

BITT: Horváth Zs., Pintér Zs., Harmath Zs., Horváth P., Kovács K., Győrbíró. Csere: Schrauff (libero), Kulcsár, Sárközy. Vezetőedző: Pálfy Marianna.

 

Címkék: kupabúcsú, veszített, kiesett, Nyíregyháza, Bitt, sport