Ragyogó idő és festői környezet várta a somogyi tájfutókat október utolsó vasárnapján, a Tókaji parkerdőben. Itt rendezték ugyanis a megyei bajnokság, valamint az összetett diák-tájfutó kupa utolsó versenyét. A szervezők szerint sikeres volt az idei szezon.  

"Hét rendezvény zajlott ebben az évben, és szép számú, összesen ötszáz rajthoz állást regisztráltunk. Reméljük, hogy mindenkinek sikerül teljesítenie a versenyt. Annak nagyon örülünk, hogy a Taszár Honvéd SE-nél tavaly elindult egy utánpótlás képzés, szakedzővel és egyre több az érdeklődő, és mindenkit szeretettel várunk továbbra is, aki szeretne tájfutni a megyében" - mondta a Somogy Megyei Tájfutó Szövetség főtitkára, ifj. dr. Pavlovics György.

tajfutas


A tapasztalatok szerint idén a teremtájfutások voltak a legnépszerűbbek. A profik úgy vélik, ez nem véletlen, hisz a teremben nem lehet eltévedni. Az erdő azonban már alaposan próbára teszi az embert.  

Lomnici Soma elmondta: "Ez mégiscsak egy komolyabb terep, mégiscsak az erdőben. Nehezebb terep, hosszabb távot lehet futni és mégiscsak nagyobb kihívást jelent. A nullidőhöz képest már most be van osztva, hogy ki hány perccel indul később. Akkor pedig egy perccel az időnk előtt be lehet lépni, megkapjuk a térképet, majd az időnkkel elindulunk és le kell futnunk a térképen megjelölt távot."

A Tókaji parkerdőben 18 korcsoportban indulhattak a versenyzők. A legrövidebb táv 1,4, a leghosszabb 3,7 kilométeres volt. A megmérettetésen kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatták tudásukat. A szervezők bíznak benne, hogy a következő szezonban azok is kedvet kapnak a tájfutáshoz, akik eddig valami más „sportot” űztek.

Címkék: parkerdő, tájfutás, évzáró, Somogy, Kaposvár, sport