Jelentősen megnőtt az egy négyzetméterre jutó izomkolosszusok száma a kaposvári Klebersberg kollégiumban. Szabadidős és versenyző kategóriában is érkeztek csapatok, többek között a készenléti rendőrségtől, a Terror Elhárítási Központtól, valamint a Budapesti- és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságtól. "Mivel ez a tizedik alkalom, tehát már tízszer benne volt abba a körbe, akik ezt a versenyt űzik az egyik legrangosabb verseny, meg a legkedveltebb is, ami azt jelenti, hogy akik általában megjönnek, a törzsgárda tagok azok most is itt vannak. Az igazi minőség az a versenyzői kategóriában a fekve nyomásban és a felhúzásban van, itt olyan súlyokat mozgatnak meg már amit rendes országos magyar bajnokságon, Európa-bajnokságokon, világbajnokságokon is nyomnak" mondta Pál József a Somogyi Rendőr SE titkára-főszervezője.

zsaru gym


Több mint száztíz kilóval Vincze Zoltánné. A sikeres gyakorlat és az új egyéni csúcs ezúttal is magyar bajnoki címet eredményezett. "Én tizedik éve vagyok ezen a versenyen, egyetlen egy versenyen nem indultam, a legelső versenyt az abszolút versenyt megnyertem. Nekem a súlyokkal kellett igazából küzdenem, a többi ellenfél a saját tanítványaim voltak, úgyhogy én annak örültem volna, ha valamelyik megver" - mondta Vincze Zoltánné Dr. Lombosi Melinda a női kategória győztese. A viadal legidősebb versenyzője is bizonyított. Petrás Gyula, aki ugyancsak évről-évre tiszteletét teszi a versenyen, megnyerte a masters kategóriát. "Ez egy rendkívül jól szervezett, jó társaság, jó hangulatú, maximálisan sportszerű légkörben lefolyó versenyek, ez a benyomásom. Nem hajtom magam túl, megfelelő színvonalú és nehézségű edzésekre van szükség ahhoz, hogy ne az SZTK-ban töltsem a nyugdíjas éveimet, hanem az edzőteremben" - mondta Petrás Gyula a masters kategória győztese.

Petrás Gyulának a következő évekre is komoly tervei vannak. Jövőre 160 kiló körüli eredményt szeretne elérni a kaposvári versenyen, 2013-ben pedig a hazai rendezésű világbajnokságon is megpróbál jól helyt állni.

Címkék: fekve nyomás, izom, zsaru, verseny, sport