A díjlovas Gémes Barnabás az idén a magyar bajnoki második helyig jutott a 25 év alattiak között. Napjainkban már a díjugratás kerül előtérbe, és már a legfiatalabbak is ismerkednek ezzel a sportággal.

A cserénfai díjlovasok hét éve kezdték el a munkát Kövy András irányításával. A korábbi válogatott sportoló eleinte tíz versenyzővel dolgozott, aztán megduplázódott a létszám. A többség ebben a lovardában dolgozott, és a klub 130 egyesület közül a második helyre került az országos ranglistán. A versenyzők többsége időközben továbbtanult vagy elment dolgozni, így a klub a díjlovaglástól a díjugratás felé mozdult el.

A Cserénfa LK edzője, ifj. Kövy András elmondta: Mi mindenképpen arra törekszünk, hogy díjlovaglásban és díjugratásban is az élmezőnyben legyünk, hogy jó eredményeket érjünk el. A minőségi sportra való felkészülés folyik nálunk.

A cserénfaiak egyik legnagyobb tehetsége Gémes Barnabás, aki bekerült a magyar junior válogatottba. Valentino nevű lovával az U25-ös magyar bajnokságon második lett, a Somogy megyei bajnokság ifjúsági kategóriáját pedig megnyerte.

A versenyző elmondta: "Az eredményeimet legfőképpen a családomnak köszönhetem. Ők segítettek idáig eljutni nekem. Tudni kell, hogy ez a sport rendkívül sok anyagi támogatást igényel. Valamint Kövy Andrásnak, az edzőmnek, akivel öt éve dolgozom együtt. Most egy nehéz időszak következik, mert egyetemre kell majd járom, így nehéz lesz napi 2-3 órás edzést besűríteni. Megpróbálok a sportban maradni, és világversenyekre kijutni. Ehhez persze további szponzorokra is szükség van."

A kaposvári Munkácsy gimnázium tanulója elárulta: állatorvos szeretne lenni. Az edző, Kövy András több mint fél éve már a magyar díjlovagló válogatott szövetségi kapitányi tisztét is betölti.

Az egyesület díjugrató-lovasai egy tapasztalt válogatott versenyző, ifjabb Kövy András irányításával tréningeznek. "Három évvel ezelőtt kezdtem igazán ezt a dolgot. Itthon a saját lovardánkban foglalkozom a gyerekekkel, öt tanítváényom van és nyolc lovam,a melyekkel nap mint nap edzek" - mondta az edző.

A legfiatalabbak, egyelőre még csak barátkoznak a lovassportokkal. A remények szerint a cserénfaiak színeiben ők is szép eredményket érnek majd el a jövőben.

Címkék: Cserénfa, díjovaglás, Munkácsy, sport, fiatal, kaposvár