A 2011. október 5-én lejátszott Siófok - PMFC Liga Kupa mérkőzés eredményének jogellenes befolyásolására irányuló kísérlet miatt a Barcs SC labdarúgója, Balogh Tamás játékjogát és az ellene indult eljárást a büntető eljárás jogerős befejezéséig a fegyelmi bizottság felfüggesztette. A testület a pécsi Törtei Tamást a fenti cselekménnyel kapcsolatos bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől 2011. december 31-ig eltiltotta.

Információink szerint a Pécsi MFC futballistáját, Törtei Tamást telefonon próbálták meggyőzni arról, hogy csapata kapjon ki a Siófok elleni Liga Kupa-mérkőzésen. Törtei ugyan jelentette az esetet a klubvezetésnek, de nem azonnal, hanem csak pár nappal később. A játékost emiatt tiltották el.

Az MLSZ illetékesei ugyanakkor hivatalból feljelentést is tettek: a felmerült bundagyanú ügyében a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendelt el nyomozást gazdasági vesztegetés bűncselekmény gyanúja miatt.

A nyomozás során felmerült egy barcsi színekben szereplő labdarúgó érintettsége is, és Balogh Tamás játékjogát az eljárás jogerős befejezéséig felfüggesztették. A kapos.hu úgy tudja, a dél-somogyi egyesület vezetői megdöbbenéssel fogadták a hírt, és a játékost azonnal felmentették az edzések látogatása alól. Balogh Tamás szombathelyi nevelésű, játszott Celldömölkön és Zalaegerszegen, jelenleg pedig máre a Barcs igazolt labdarúgója. Szerződése a jövő nyáron jár le.

Címkék: eltiltották, bundagyanú, nyomozás, labdarúgó, Barcs, sport