Gyerekzsivajtól volt hangos a Cseri úti műfüves pálya a napokban. A Magyar Labdarúgó-szövetség Bozsik egyesületi körzeti tornáján az U7-es, az U9 és az U11-es korosztályban léptek pályára a csapatok. Kaposváron öt együttes: a Mezőcsokonya, a Kaposmérő, a Somogyjád, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia és a Kaposvári Labdarúgó Utánpótlásképző Egyesület vett részt. "Egy kicsit változott a tavalyi évekhez képest. Alközpontok is beléptek és alközponti válogatottak, megye válogatottak és régiós válogatottak mérik össze tudásukat azért,  hogy a legjobbak akár Telkibe a korosztályos válogatottakba kerülhessenek" - mondta az MLSZ megyei koordinátora Kulcsár Attila.

Somogy megyében Siófokon, Nagyatádon és Kaposváron is van egy-egy alközpont. A Bozsik tornára idén tíz körzetben közel félszáz csapat nevezett. A szakemberek legfontosabb feladata a tehetségek kiszűrése. "Elsősorban nem eredményben gondolkodunk, hanem szeretnénk minél több tehetséges gyereket látni a pályán. Tehetségek mindig vannak, de úgy gondolom, hogy most már közel sincs annyi tehetség, mint az elmúlt években, vagy az elmúlt évtizedekben. Nagyon-nagyon árgus szemekkel figyeljük és kutatjuk a tehetségeket" - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia edzője Konrád László.

A fiatal labdarúgópalánták számára nagy élmény műfüves pályán játszani. A tornán a házigazda kaposváriak szép számmal termelték a gólokat. "Hat éve focizok és azért, mert szeretek. Jó a társaság és a haverok is kedvesek. Jók leszünk és megnyerjük" - mondta Szente Barnabás. Barnabás nem a levegőbe beszélt. A fiatal játékos csapata alaposan megszórta a mezőcsokonyaiakat. Szente ezzel a ritkán látható bombagóllal vette ki a részét a sikerből.

Az MLSZ őszi Bozsik tornájának lesz még egy fordulója az idén, tavasszal pedig újabb három következik. A legügyesebbek akár a korosztályos válogatottakba is bekerülhetnek.

Címkék: fiatalok, kupa, torna, foci, sport