A Rákóczi felnőtt élvonalbeli csapata jogán a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U18-as és az U16-os korosztálya is az NB I-ben szerepel ebben az évadban.

"Nem szerepelünk valami fényesen. Remélem, tudunk változtatni. Sokkal jobb a gyerekeknek, hogy ebben a bajnokságban szerepelnek, mint ha a másodosztályban kellene játszanunk páros korosztályként" - mondta a Kaposvári Rákóczi BFLA U16 edzője, Major Gábor.

A nyári szünetben átalakult a játékoskeret ebben a korosztályban. "A tavalyi évhez képest jelentős a változás az összetételt tekintve. A beiskolázás révén sok új ember került hozzánk. Még nem sikerült összegyúrni a társaságot. Ezen vagyunk, remélem, előbb-utóbb elindulunk felfelé" - tette hozzá az edző.

A somogyi 16 évesek ezen a találkozón nem kaptak esélyt: az Újpest a szünetben már 2-0-ra vezetett, a második félidőben pedig még két alkalommal bevette a hazai kaput. A vendégek rendre megbüntették a házigazda hibáit.

A 18 évesek sincsenek könnyű helyzetben, de Bőzsöny János edző szeretne ütőképes együttest kialakítani.

A Kaposvári Rákóczi BFLA U18-as edzője, Bőzsöny János elmondta: "Erős a mezőny. A jövő évi kiemelt U19 előszobája ez, így mindenki a legerősebb 94-esekkel áll fel. A mi csapatunk fele 94-es születésű, a másik fele 95-ös. Ebben a korban egy év még sokat számít, de hellyel-közzel a srácok azért helytállnak. Alárendelt szerepet nem játszottunk sehol"

A folytatásban az a fő cél, hogy a csapat megtanuljon nyerni – tette hozzá a szakember, aki az Újpest ellen is megtapasztalhatta igazát...

A zöld-fehérek góllal szereztek vezetést a mérkőzés elején, majd tovább növelték előnyüket. Hampuk és Lőrincz találatára a vendégek a szünet után négyszer is válaszoltak, így a Rákóczi újabb fájó vereséget szenvedett. A második félidőben ellenszélben játszott a Kaposvár, és egyéni hibából is akadt bőven.

Címkék: újonc, lila, újpest, zöld, rákóczi, sport