Második alkalommal rendezett műfüves kispályás futballtornát kaposvári általános iskolások részére a Sportpálya 2004 Egyesület. Az Intersport Kupára ezúttal is ingyenesen lehetett nevezni.  

A Gyakorló Általános Iskola edzője, Richter Sándor elmondta: "Én úgy gondolom, nagyon jó kezdeményezés, hogy általános iskolában, hetedik-nyolcadik osztályban játszhatnak a csapatok. Sajnálattal vettük azért tudomásul, hogy elég kevés csapat nevezett. Remélem ez a későbbiekben nagyobb népszerűségnek örvend, mert ez egy nagyon jó torna és szolgálja a sportot."

A focikupán hat iskola fiataljai rúgták a bőrt. A dobogós helyek sorsa nagy küzdelmek árán dőlt el. A döntőbe végül a házigazda gyakorlósok és a Rákóczi iskolát büntetőkkel búcsúztató berzsenyisek kerültek.

A Gyakorló iskola csapata az összes mérkőzését megnyerve jutott a fináléba. A házigazdák a döntőben sem szerettek volna hibázni.

A fináléban az első találatot a berzsenyisek szerezték Király Ákosnak köszönhetően, majd Cser és Horváth is betalált a házigazdák kapujába. Természetesen, a gyakorlósok sem hagyták magukat: Grabarics egymaga háromszor volt eredményes. Három-három után büntetőrúgások döntöttek, amiben a Gyakorló bizonyult jobbnak, és így otthon tartotta a kupát.

A torna gólkirálya a gyakorlós Richter Péter lett, míg a legjobb kapusnak a harmadik helyezett II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola hálóőrét, Szabó Marcellt választották.

Címkék: berzsenyi, gyerek, gyakorló, foci, kaposvár, sport