A somogyiak az OTP Bank Liga 12. fordulójában a Bp. Honvéd gárdáját látták vendégül, és 0-2-ről ugyan felálltak, de végül meg kellett elégedniük a 2-2-es eredménnyel. A Sisa-legénység közelebb állt a sikerhez, de a fiúk csak a kapufáig jutottak a hajrában.

Nem indult jól a mérkőzés, a 8. percben megszerezte a vezetést a Honvéd. Ivancsics jobb oldali szöglete után Danilo csúsztatott 7 méterről a kapu bal oldalába. 0-1.
A 11. percben, gyors hazai támadás végén Gujic lőtt 16 méterről, a bal alsóba tartó labda Kemenes zsákmánya lett. Három perc múlva cserélt a Rákóczi: a találkozó elején megsérült Kovács Olivér helyére Pavlovic állt be. A 17. percben Johnson eresztett meg nagy lövést 22 méterről, Hajduch bravúrral tenyerelte szögletre a labdát. A 24. percben Peric lőtt 30 méterről fölé nyolc percre rá, kapu előtti kavarodás után Gujic lőtt az ötös sarkáról, de bedobás lett a dologból...
A 35. percben növelte előnyét a Honvéd. Gujic vesztette el a labdát a vendégek térfelén. Ezután Ivancsics ívelt a felezővonalról Torghelle felé, aki ütközött a kilépő Hajduch kapussal. A labda Danilóhoz került, aki 12 méterről az üres kapu közepébe gurított. 0-2.
A 43. percben Balázs Benjámint rántotta le Debreceni a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt. Peric állt a labda mögé, és magabiztosan lőtt a kapu közepébe. 1-2.
Az első félidő utolsó eseményeként Peric beforgatta ellenfelét a tizenhatoson belül, majd lerántották. A játékvezető - úgy tűnik - nem akart újabb tizenegyest adni...

Az 55. percben Gujic bedobása után Peric csúsztatta tovább a labdát, amely túljutott Kemenes kapuson is, Pavlovic pedig öt méterről az üres kapu bal oldalába fejelt. 2-2.
Jól küzdött a Rákóczi a folytatásban, megjött a közönség hangja is, és a fiúk sokat tettek azért, hogy a maguk javára fordítsák az eredményt.  
A 63. percben a csereként beállt Hajdu lőtt 25 méterről fölé. A 72. percben Grumic lőtt 24 méterről, Kemenes védett, egy perccel később Torghelle lőtt 7 méterről mellé.
A 81. percben, jobb oldali beadás után a bevetődő Pedro fejéről pattant a felső lécre a labda. Nem sokkal később, újabb formás kaposvári támadás végén Safaric lőtt középről, 12 méterről mellé.
A 87. percben Torghelle fordult le védőjéről, majd ballal a kapu mellé lőtt. Zárásként, a 92. percben Safaric lőtt szabadrúgásból, 27 méterről Kemenes kezébe.
A Rákóczi 0-2-ről felállt, de hazai pályán ezúttal is döntetlen lett az eredmény. A közönség értékelte a fiúk hajtós, küzdős játékát, és vastapssal búcsúztatta a csapatot a lefújás után.

Kaposvári Rákóczi - Bp. Honvéd 2-2 (1-2)
Kaposvár, 3000 néző. V.: Solymosi.
Kaposvár: Hajduch - Okuka, Bank, Graszl K., Jánvári - Pedro, Kovács O. (Pavlovic, 14.) - Balázs B., Kulcsár K. (Safaric, a szünetben), Gujic - Peric (Grumic, 68.). Vezetőedző: Sisa Tibor.
Honvéd: Kemenes - Lovric, Debreceni, Novák, Johnson - Abass (Hidi, 75.), Horváth A., Ivancsics, Tchami (Hajdu, 58.) - Torghelle, Danilo (Délczeg, 84.). Vezetőedző: Supka Attila.
Gólszerző: Peric (44., 11-esből), Pavlovic (55.), illetve Danilo (8., 35.)
Sárga lap: Okuka (20.), Gujic (28.), illetve Danilo (43.), Ivancsics (45.), Johnson (86.)

A képre kattintva nézze meg a mérkőzés percről-percre alakulását:

foci percről percre

Nézze meg Sisa Tibor értékelését a mérkőzésről:

Nézze meg Supka Attila értékelését a mérkőzésről:

 

Nézze meg a mérkőzés góljait:

Címkék: döntetlen, honvéd, percről-percre, foci, rákóczi, sport