A szakemberek szerint az óvodás torna napjainkban egyre fontosabb, a foglalkozásokon a képesség-fejlesztés és a közös munka kerül a középpontba.

Ahogy elkezdődött a tanév, az edzések is újraindultak a Team Kaposvár termében. Az egyesület fő elképzelései nem változtak: kiscsoportos oktatás, műhelymunka jellemzi a klubot, a gyermekek szakképzett edzőkkel gyakorolhatnak.

A Team Kaposvár SE elnöke, Szerbné Szabó Katalin azt mondja: ők a nyár végén kezdték el a munkát. A nagyobbak egy balatoni edzőtáborban voltak augusztusban. - Van egy középiskolás csoportunk, egy felső és egy alsó tagozatos csoportunk. A létszámuk viszonylag állandó. Az óvodás csoportunk újul meg minden évben, hiszen az iskolások átkerülnek a nagyobb csoportba –tette hozzá az elnök.

A kínálatban a showtánc és az akrobatika mellett óvodás torna is szerepel. A legkisebbek játékos formában mozoghatnak a foglalkozásokon.

- Az óvodásoknál a képességek fejlesztése nagyon fontos, illetve a koordináció, a közösségben való részvétel, a közös munka. A gyerekek is sok mindent játékosan megtanulnak, észre sem veszik szinte, hogy ez tanulási folyamat – mondja Szerbné Szabó Katalin.

Az edzők heti két-három alkalommal várják a gyermekeket az egyesület saját létesítményében.

A Team Kaposvár SE egyik tagja, Kulcsár Dorina azt mondja: öt éve jár ide. Két éve az ovis csoportba, majd átkerült az iskolás csoportba.

Az egyesület tagjai versenyekre is készülnek: két csoport szerepel majd a decemberi Látványsport-fesztiválon, emellett a látványtánc-sportszövetség eseményein is elindulnak majd a kaposváriak.

Címkék: showtánc, kiscvsoport, játékosan, Team, sport, kaposvár