A rajt szombaton reggel, a Kossuth téren volt, és a résztvevő fiatalok szorgalmasan melegítettek a 6-7 fokos hidegben. A résztvevő 564 sportembert Szita Károly polgármester köszöntötte az indulás előtt. Az idei viadalra több jelentkezett, mint tavaly, és ismét sikerült megmozgatni az ország egyetemeit és főiskoláit. A Kaposvári Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem több társasággal is képviseltette magát. A rendezvény történetében először próbált szerencsét olyan csapat, amelyet csak külföldiek alkottak. A szervezők – a jövőre gondolva – középiskolás együtteseket is vendégül láttak, de vegyes csapatok, baráti társaságok is rajthoz állhattak.

Rókaűzők 0

A különböző hosszúságú és nehézségi fokú szakaszokat egymás között saját belátásuk szerint oszthatták fel a csapatok tagjai. A mezőny tagjain megkönyörült az időjárás, hiszen az indulást követően rövidesen kisütött a Nap, s ha nem is emelkedett számottevően a hőmérséklet legalább nem zuhogó esőben kellett teljesíteni a távokat. A tömegrajt után az első váltópont a szentjakabi buszfordulóban volt. A folytatás is sok izgalmat és küzdelmet ígért, hiszen a Mecsek dimbes-dombos tája alaposan megfogta, szétszakította a mezőnyt. A pécsi Dóm térre végül, az elmúlt évhez hasonlóan, a Pajzán Majális elnevezésű alakulat utolsó tagja futott be elsőként. Az egyetemek között tehát végül a szegediek szerezték meg az első helyet egy pécsi együttes előtt. A vegyes csapatok csatáját a címvédő Kaposvári betyárok nyerte, a középiskolások versengésében pedig egy pécsi együttes bizonyult a legjobbnak.

Rókaűzők 1

Eredmények:
0-ás kategória (középiskolások): 1. Cisztercicák és Kandúrok (Ciszterci Rend Pécsi Nagy Lajos Gimnázium), 2. TMG VadÁszai (Táncsics Mihály Gimnázium, Kaposvár) Fördös Fanni, Kis-Király Barna, Gosztonyi Ákos, Nemes Márk, Horváth Dávid, Ittzés Borbála, Vida Kristóf, Nagy Sára Ágnes, Tavaszi Zsolt, Kertész Róbert, Péter Ágoston, Albrecht Barbara, 3. Munkácsy (Munkácsy Mihály Gimnázium, Kaposvár): Skandera Nikolett, Varga Bálint, Rajnai László, Vass Bence, Karpov András, Kudranyik Éva, Bakonyi Ádám, Ladovics Anna, Bobby Kenis, Horváth Gergely, Szerecz Donát, Navracsics Melinda.
1-es (egyetemisták és főiskolások): 1. Pajzán Majális, Szeged, 2. Pécsirókák, Pécs, 3. USC Szeged.
2-es kategória (öregdiákok, oktatók, nyílt): 1. Kaposvári Betyárok (Nagy Mónika, Reizer Tamás, Melát Ákos, Dobrovodsky Tamás, Hideg Regina, Benke Dávid, Czebei Réka, Sziget András, Fazekas Milán, Györék Roland, Mihályné Balatincz Rita), 2. Rosszabbul futunk, mint 4 éve (Budapest), 3. Söprő Szöcske (Budapest).
Az időeredmények alapján összeállított álomcsapat: Laluska Zsuzsa, Kozari András, Kapitány Zoltán, Frank Ádám, Kószó Barnabás, Badar Gergő, Szelepcsényi Zsolt (valamennyien Pajzán Majális), Márkus Viktor (Rosszabbul futunk, mint 4 éve), Récsei Petra (Karak és Társai), Benke Dávid, Czebei Réka {( mindketten) Kaposvári Betyárok}, Koris Edina (TF).

Rókaűzők 2

Címkék: rókaűzők, futás, egyetem, verseny, sport