A Kaposvár és Pécs közötti népszerű szabadidős viadalon várhatóan több mint 50 csapat vesz majd részt, a szervezőgárda pedig az idén is a két város és a két egyetem közötti összefogás jegyében dolgozik - jelentették be a szerdai pécsi sajtótájékoztatón.

Az első Rókaűzők futóviadalt 1995-ben rendezték meg, de a történet már előbb elkezdődött. Lelkes miskolci egyetemisták, holland példára, váltóversenyt rendeztek egyetemi és főiskolai csapatok számára Eger és Miskolc között. Ezt a versenyt Szarvasűzők-néven ismerte meg és ismeri mind a mai napig a lelkes hallgatói futó-társadalom. Az akkori főszervező engedélyezte, hogy a Szarvasűzők mintájára, Rókaűzők elnevezéssel Kaposváron és környékén is rendezhessenek egy versenyt. A szabályok azonosak voltak, és akadt olyan év, hogy a mindkét erőpróbán résztvevő csapatokat összetettben is díjazták. Később vetődött fel az ötlet, hogy legyen ez a futás is két város között, mint a Szarvasűzők. Ezután Kaposváron volt a rajt, Pécsen pedig a cél, és néhány éves visszaesést követően az új szervezőbizottság, a két város, a két megye és a két megyeszékhely egyetemének összefogásával újra meghirdette a küzdelmet. A két város képviseletében Pécs alpolgármestere, Csizi Péter és Kaposvár sportbizottságának elnöke, Dér Tamás méltatta a rendezvényt.

Róka logo

A két évvel ezelőtti és a tavalyi Rókaűzők-viadal egyaránt nagy sikert aratott, és a szervezők örömmel számoltak be arról, hogy az idén nagyobb lesz az indulói létszám, mint az elmúlt évben. A jelentkezési határidő végéig több mint ötven csapat nevezett!

Rókaűzők

A Kaposvár és Pécs közötti távot 12 szakaszra bontották: a csapatok Sásd irányában, a Mecseken keresztül futnak le a baranyai megyeszékhelyre. A rajt szombaton reggel 9 órakor lesz a kaposvári Kossuth téren, a legjobbak délután fél öt körül érnek be a pécsi Dóm térre.

Címkék: rókaűzők, róka, Pécs, futás, Kaposvár, sport