A hétvége igazi szenzációja, hogy hosszú idő után újra a négyszögbe lovagol az örökös bajnok Dallos Gyula, aki a kilencvenes években nyolcszor győzött a Pannon Lovas Akadémián a legendás Aktion nyergében - jelentették be a szervezők keddi kaposvári tájékoztatójukon.

A magyarországi díjlovagló Világkupa-forduló évtizedek óta népszerű szerte a világon. 1986 óta minden évben eljön ide a szakág krémje, és szinte mindig a szakág igazi klasszisai lovagoltak a négyszögbe. Az idén sem lesz ez másként. A sportág egyik nagyhatalma, Németország ismét több neves versenyzővel képviselteti magát; csakúgy, mint Ausztria, Oroszország és Dánia. Európán kívüli vendégek is lesznek, a Holland-Antillákról, Kanadából és Japánból is érkeznek díjlovasok.

Több korábbi győztes is visszatér, így például a dán Lone Jörgensen és a lengyel Michal Rapcewicz. A nagy körben 27 páros áll majd rajthoz. A hétvége igazi szenzációja, hogy ismét a négyszögbe lovagol Dallos Gyula! Örökös bajnokunk, aki a kilencvenes években hétszer győzött a Pannon Lovas Akadémián a legendás Aktion nyergében, ezúttal Piconero IV. nevű lovával próbál szerencsét az erős nemzetközi mezőnyben. A magyar bajnok Ács Róbert ugyancsak szerencsét próbál, legnagyobb hazai riválisa, Dallos Zsófia viszont ezúttal kihagyja a viadalt, ugyanis gyermeket vár.

díjugratás

A tavalyi évhez hasonlóan most is három junior versenyszám kapott helyet a programban a már jól megszokott „Kis Kör és Nagy Kör” valamint a Világkupa-pontgyűjtő Nagydíj Zenés Kűr versenyszámok mellett. A szombat délutáni Nagydíj és a vasárnap délutáni, immár Világkupa-pontért menő zenés kűr tartogatja majd a legtöbb izgalmat.
A Világkupa-forduló összdíjazása csaknem 3 millió forint, a belépés az idén is ingyenes.

A PROGRAM:

Október 7., péntek
8.00 Nemzetközi póni kategória I.
9.30 Junior csapat feladat
12.00 Kis kör Szent György Díj
15.00 Nagy kör Intermediaire II

Október 8., szombat
8.00 Nemzetközi póni kategória II.
9.30 Junior egyéni feladat
12.00 Kis kör Inter I
15.00 Nagy kör Nagydíj

Október 9., vasárnap
8.00 Nemzetközi póni kategória
9.30 Junior zenés kűr
12.00 Kis kör döntő - Intermediaire I. zenés kűr
15.00 Nagy kör döntő - Nagydíj zenés kűr

Címkék: világkupa, díjugratás, lovas, akadémia, sport