A somogyi gólt a továbbra is jó formában lévő Milan Peric szerezte, a zöld-fehérek az őszi szezonban első idegenbeli pontjukat könyvelhették el.

Sisa tréner több helyen is változtatott a múlt heti összeállításon, a csapatban ugyanis néhányan sérüléssel bajlódnak. Hegedűs Dávidnak a térde fáj, Haruna pedig részleges bokaszalag-szakadást szenvedett. Zsók és Safaric korábban rúgást kapott, és még nem épült fel. A dél-dunántúli rangadóra több mint kétszáz zöld-fehér hívő elkísérte a társaságot, és a kellemes, nyárias időben jó hangulatban várhattuk a kezdést.
Az első percek mezőnyjátéka után a 11. percben, jobb oldali szöglet után Mudresa fejelt 9 méterről a kapus kezébe. Egy percel később Pericet rántotta le Todorovic a tizenhatos vonala előtt. A játékvezető nem látott szabálytalanságot, sőt: a Rákóczi-csatár kapott sárgát műesés miatt...
A 23. percben megszerezte a vezetést a Rákóczi! Kulcsár K. remek passza után a múlt heti eltiltása után visszatérő Peric lőtt 10 méterről a kapu jobb felső sarkába. 0-1.
Egy perc múlva máris jött az egyenlítés. Bajzát ugratta ki Andorkát, aki középről, 8 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt. 1-1.
A 28. percben Peric lövését védte Dibusz, Kulcsár ismétlése pedig fölé szállt. Négy percre rá Zeljkovic jobb oldali szöglete után Pintér lőtt 18 méterről a kapu fölé. Három perccel később Bajzát fordult le védőjéről, majd 23 méterről centikkel lőtt a kapu fölé. A túloldalon Peric 8 méteres fejesét védte bravúrral Dibusz kapus.

A 47. percben Peric került óriási helyzetbe, de a közeli lövést Dibusz bravúrral védte. Három perccel később újra Peric próbálkozott: a 25 méteres, bal alsó sarokra tartó szabadrúgását hárította a hazai kapus.
A folytatásban Regedei lőtt 17 méterről fölé, a túloldalon pedig Gujic 25 méteres bombáját védte Dibusz. A 60. percben Demjén lőtt balról, 17 méterről, a labda a kapu jobb felső sarka mellett hagyta el a játékteret. A 67. percben Balázs B. 16 méteres lövését védte szépen Dibusz. Öt perccel később Marovic beadását a csereként beállt Horváth csúsztatta 6 méterről a jobb felső sarok felé, Hajduch szögletre mentett.
A hajrában még Bajzát lőtt egy érvénytelen gólt, majd Kovács O. végezhetett el szabadrúgást 19 méterre a kaputól, de mellé lőtt.
A látottak alapján igazságos döntetlennel ért véget a dél-dunántúli rangadó. A Rákóczi ebben a szezonban először szerzett pontot idegenben! A csapat egyébként utoljára április 9-én gyűjtött pontokat vendégként, a fiúk Pakson győztek 3-2-re. Egy hét híján fél évet vártunk az újabb pontra, és reméljük, a folytatás már eredményesebben alakul otthon és vidéken egyaránt.
A két hetes bajnoki szünet után a Bp. Honvéd elleni hazai találkozóval folytatódik az NB I-es pontvadászat.

Pécsi MFC - Kaposvári Rákóczi 1-1 (1-1)
Pécs, 3500 néző. V.: Bognár T.
Pécs: Dibusz - Simonfalvi, Regedei (Gyánó, 80.), Todorovic, Marovic - Zeljkovic (Scepanovic, 37.), Lantos, Pintér A., Demjén - Andorka (Horváth Zs., 70.), Bajzát. Vezetőedző: Mészáros Ferenc.
Rákóczi: Hajduch - Okuka, Bank, Mudresa, Jánvári - Pedro, Balázs B. - Gujic (Pavlovic, 74.), Kulcsár K. (Kovács O., 88.), Jawad (Alexeev, 70.) - Peric. Vezetőedző: Sisa Tibor.
Gólszerzők: Andorka (24.), illetve Peric (23.)
Sárga lap: Regedei (36.), Todorovic (49.), Demjén (53.), Simonfalvi (85.), illetve Peric (13.)

Címkék: pmfc, pécs, Rákóczi, labdarúgás, Kaposvár, sport