A pénteki, Veszprém elleni hazai 3-2-es vereség után győzelmi célokkal kelt útra a kaposvári együttes a fővárosba. A lányok ezúttal is bebizonyították, hogy sokra hivatottak, és egységes, jó játékkal könyvelhették el a győzelmet. Az első szettben még akadtak hibák a nyitásfogadásban, és a nyitások sem mentek túl jól, de így sem forgott veszélyben a 25-20-as siker.
A folytatásban már összeállt a csapat, a remek mezőnymunka és a sok pontos támadás meghozta az eredményt. A második játszmában mindössze 12, a harmadikban pedig 16 pontra futotta a Palota erejéből. Pálfy Marianna vezetőedző tanítványai a megbeszéltek szerint röplabdáztak; Horváth Zsófia elsőrangúan irányította az együttest a pályát, az évad egyik újonca, Schrauff Júlia pedig a libero posztján teljesített az átlag felett. A támadások a széleken és középen is jól sikerültek. A mezőny legeredményesebb játékosa Pintér Zsanett lett, aki 13 pontig jutott.
A jól összpontosító BITT megszerezte második győzelmét a bajnokságban, és az ötödik fordulóban, vasárnap 11 órától, hazai pályán a Tatabánya ellen szaporíthatja tovább pontjai számát.

Balogh Beatrix: — Gratulálok a Kaposvárnak a győzelemhez! Nagy reményekkel indultunk a mérkőzésnek, de bizonyos játékelemeket — nyitás, nyitásfogadás, támadások — nem tudtunk eredményesen használni. A mai napon semmi nem jött össze. Talán egy kicsit túlizgulták a lányok a meccset, ennek a számlájára írom a vereséget.
Pálfy Marianna: — Gratulálok a játékosaimnak, akiken nem lehetett érezni a pénteki, Veszprém elleni három-kettes vereség csalódottságát. Sőt, a hangulat éppen az ellenkezője volt! Rendkívül egységes játékot nyújtottunk mezőnyben, támadásban és szerencsére már nyitásban is a meccs közepe felé.

NB I, nők, alapszakasz, 4. forduló

Palota RSC — BITT KNRC-Kaposvári Egyetem 0:3 (—20, —12, —16)
Rákospalota, 50 néző. Játékvezetők: Bátkai-Katona, Pőcze
Palota: Péter K. 4, Karácsonyi 1, Bezsenyi 3, Soós I. 5, Papp D. 12, Keppel 4. Csere: Szilágyi (liberó), Kása, Nagy V. 2, Lengyel L., Nyuka. Edző: Balogh Beatrix
Kaposvár: Horváth Zs. 2, Horváth P. 9, Pintér Zs. 13, Győrbíró 6, Kovács K. 3, Récsei 3. Csere: Schrauff (liberó), Szarka. Edző: Pálfy Marianna
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:8, 7:12, 11:12, 18:19, 19:24. 2. játszma: 2:7, 6:7, 7:13, 11:20. 3. játszma: 4:8, 14:13, 16:19


Címkék: főváros, Bitt, győzelem, meccs, röplabda, sport