Az egyesület jelenlegi vezetői emléktáblát állítottak, majd egy nem mindennapi utánpótlás kajak-duatlon viadalt is rendeztek. A jövő reménységei ismét bizonyítottak, a kaposváriak egy arany-, két ezüst- és öt bronzéremmel zárták a látványos küzdelmet.

Hosszú idő után rendeztek újból kajakversenyt Kaposváron. Miközben a fiatalok a rajtra készültek, a Vízügyi SC vezetői méltó emléket állítottak az egyesületet alapító Vígh Sándornak.

A Kaposvári Vízügyi SC vezetőedzője, Faludy András elmondta: +Sanyi bácsi három nagy dolgot vitt véghez. Megálmodta, megalapította és életben tartotta a klubot, még a legnehezebb körülmények között is. Úgy éreztük, ennyivel mindenképpen adósai vagyunk neki, hogy minden évben megrendezzük a róla elnevezett utánpótlás emlékversenyt, kifejezetten az utánpótlás számára. Neki az volt az álma, hogy itt több száz gyerek legyen, egészségre neveljük őket, és ha ma körülnézünk itt, ezt sikerült teljesítenünk."

A maga nemében egyedülálló versenyre Nagykanizsáról, Dunaújvárosból, Pécsről, Tolnáról és Szekszárdról is érkeztek fiatal kajakosok. Az indulók előbb a vízen, majd a szárazföldön teljesítették az előírt távokat. Ezután újból kajakba pattantak, és így fejezték be a nem mindennapi duatlont.

Az összes sport közül a kajak-kenunak a legnagyobb az utánpótlása hazánkban. Ha több verseny lesz, még többen jönnek majd. Egy utánpótlás magyar bajnokságra, jelenleg a serdülő korig 3300 gyereket neveznek be - tájékoztatott a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportklub klubvezetője, Jámbor Attila.

A jövő reménységei ismét bizonyítottak, a kaposváriak egy arany-, két ezüst- és öt bronzéremmel zárták a látványos küzdelmet. A dobogó tetejére Nádasi-Tóth Zsombor állhatott fel.

Címkék: vizűgyi sc, kajak, sikerek, kenu, kaposvár, sport