Újra benépesült a toponári kajakbázis, munkába álltak a nagy múltú kaposvári egyesület versenyzői. A Vízügyi SC legjobbjai a nemzetközi élmezőnyben is megállják a helyüket évről évre.

kajak

"Jelenleg nagyon sokan vagyunk, hajó- és lapátgondunk is van, de úgy néz ki, hogy tudunk egy kicsit eszközre is költeni. Ennek ára van: az őszi versenyek közül nem mindegyikre megyünk el és a horvátországi jutalomút is elmaradt az idén. Elsején munkába álltunk, illetve Horváth Lilla egy héttel korábban, mert jó lenne, ha a szingapúri világbajnokságra tudná magát kvalifikálni" - mondta Faludy András vezetőedző, Kaposvári Vízügyi SC. A 16 éves Nemes Márk nyolc éve űzi ezt a sportágat, és komoly eredményeket is elért már. "Azért szeretem a sportot, mert a csapat nagyon jó, az edző az ország egyik legjobbja. Voltam már diákolimpiai bajnok, az idén pedig K-4-ben országos bajnoki másodikak lettünk. Úgy kezdődik az egész, hogy télen van egy alapozó időszak a tanmedencében, itt készülünk sokat, aztán tavasztól nyárig a tavon edzünk, közben vannak különböző versenyek is" - nyilatkozta Nemes Márk Kaposvári Vízügyi SC.

kajak

A fiatalok az augusztusi pihenő után szeptember elején újra hajóba ültek, és tovább folytatják a korábban elkezdett munkát. Akik végigdolgozták a nyarat, jó pár kilométert lapátoltak a Desedán. "Nagyon sok munka van benne. A legfontosabb a technika, de az erőnlét is nagyon fontos. Nyáron heti 11 edzés volt, nagyon sokat kellett dolgozni" - mondta Perneczki Lilla Kaposvári Vízügyi SC. Amíg a fiatalok a vízen bizonyítottak, addig vezetőedzőjük az iskolapadban tette ugyanezt. "Mesterfokot sikerült szereznem az edzői pályán. Ezt eddig hárman szerezték meg itthon, és ez a legmagasabb minősítés, ami létezik hazánkban, kajak-kenu sportágban" - mondta Faludy András vezetőedző.

Kajaktábor

A kajak-kenu továbbra is magyar sikersportágnak számít, így aki a hazai versenyeken jól teljesít, az általában a nemzetközi mezőnyben is megállja a helyét. A Vízügyi SC sportolói szeptember 17-én végre hazai környezetben is bizonyíthatnak, ekkor rendezik meg az első Vígh Sándor emlékversenyt a Deseda-tavon.

Címkék: sportolói, kenu, kajak, víz, deseda