Csaknem kétszáz szurkoló volt kíváncsi a kaposvári együttes első hazai előkészületi mérkőzésére, melyen a Pécsi VSK volt az ellenfél. Az első percekben remekül használta ki a hazai védekezési hibákból adódó lehetőségeket a vendéggárda. A baranyaiak a kiválóan dobó Deák vezérletével 17–7-re elhúztak. A hazaiak ekkor még a tiszta dobóhelyzeteket is elhibázták, így megérdemelten nyerte 29–18-ra a negyedet a Pécs. A folytatásban mindkét edző több felállásban is kipróbálta csapatát, a hazai együttesben pedig Josh Wilson (dzsos vilszon) kezdte meg a pontgyártást. Lekli ziccerével már át is vette a vezetést a somogyi alakulat. A nagyszünetet követően jól tartotta magát a Pécs, és az egyre jobban elfáradó csapatok csatáját végül egyetlen ponttal a hazai alakulat nyerte. "Azt gondolom, hogy a második negyedben és a második félidőben volt egy-két biztató védekezésünk. Volt még hiba benne, de megpróbáljuk a jókat megtalálni, a rosszakat pedig kijavítani" - mondta Fekete Ádám vezetőedző, Kaposvári KK.

KKK1

A két amerikai még csak négy napja érkezett, de már öt edzés és két előkészületi mérkőzés is a lábukban van. A csapat tagjai az edzésen jól dolgoznak, a hozzáállásuk pedig példaértékű. "Úgy érzem, nagyon jó kis közösségbe kerültünk, a fiatalok és az idősek elegye ideális. Futóedzésekkel kezdtünk, megszereztük a kondíciót. Eddig három edzőmeccset játszottunk, az elsőn kikaptunk, de a másodikon és a harmadikon voltak biztató jelek" - nyilatkozta Szőke Balázs Kaposvári KK.
A KKK gőzerővel készül az októberben induló pontvadászatra. "Folyamatosan játsszuk az edzőmérkőzéseket. Nehezebb így beépíteni a külföldieket, könnyebb úgy, ahol már két-három hetet végigdolgoztak előtte. Sűrű a program, heti 2-3 meccs lesz, kevés időnk lesz a pihenésre. A srácok azonban erre vállalkoztak, és meg is fogják oldani" - mondta Fekete Ádám vezetőedző, Kaposvári KK.

A KKK 83:82 arányban bizonyult jobbnak a pécsieknél, a csapat legeredményesebb játékosa a 22 pontig jutó légiós, Raivio volt.

Címkék: nyertek, sport, kosár, kkk, pécs, kaposvár