Zömében fiatal versenyzők eveznek rendszeresen a Deseda-tavon, a Vízügyi SC azonban a masters (másztersz) korosztályban is letette a névjegyét a hazai és a nemzetközi mezőnyben. Dr. Csima Ferenc az idén is jött, látott és győzött - nem is egyszer...

"Igazából a felkészülés más volt. Eddig maratoni világbajnokságokon indultunk, ez pedig rövidpályás vb volt. Emiatt a felkészülést is át kellett szabnunk. Hat számban indultunk, dobogós helyezéseket vártunk magunktól. Végül két aranyérmet is szereztünk, aminek nagyon örülünk" - mondta a Kaposvári Vízügyi SC hatszoros világbajnoka, dr. Csima Ferenc.

A somogyiak 39 esztendős kiválósága 2000 méteren, kajak egyesben nyert világbajnoki címet. Ezután ugyanezen a távon, négyesben Faludy Andrással és két csongrádi sportolóval együtt ugyancsak a dobogó tetejére állhatott. A kaposvári klub vezetőedzője szintén sokat készült az év fő versenyére.

kajak

A kaposváriaknak egy második, egy harmadik és két negyedik helyezés is jutott. A rangos viadalon 27 nemzet legjobbjai vettek részt.

A fiúk a sikerek után merészebb álmokat is megfogalmaztak, akár még a londoni olimpiai részvétel is szóba jöhet... Csima Ferenc viszont még most sem teszi le a lapátot: az osztrák maraton bajnokságon és a magyar válogatón is rajthoz áll majd az ősszel.

Címkék: vizűgyi sc, sikerek, kenu, kajak, kaposvár, sport