Kiéheztek a siófoki szurkolók a tétmérkőzések hangulatára: 112 nap elteltével léphetett pályára ismét hazai bajnoki mérkőzésen az SKC. Az elmúlt hónapokban jelentősen átalakult a játékoskeret és a lányok otthona is megszépült. A Dunaújváros elleni évadnyitóra megtelt a csarnok, csaknem ötszázan figyelték azt, hogy az első tizenkét percben fej-fej mellett haladtak a felek. Ezt követően fölénybe kerültek a hazaiak, de csak egy-két góllal tudtak elhúzni, azt is csak átmenetileg. A Balaton-partiak sok hibával, görcsösen játszottak, és még a kapufa sem volt velük.

Az első félidő végén 17-15 volt az állás, és a második játékrészre is maradtak izgalmak. Hiába vettek repülőrajtot a lányok, a vendégek 21-16-ról is felzárkóztak, és újra csak éles volt a küzdelem. A hajrát aztán jobban bírta a házigazda, és végül elkönyvelhette a várt, 33:30 arányú diadalt.

Az első mérkőzés görcsössége jellemezte a csapatot. Remélték, hogy ezt le tudják vetkőzni, de nem sikerült. A legfontosabb cél azonban a két pont megszerzése volt, ez sikerült - mondta a Siófok szakmai igazgatója, Imre Vilmos.

A siófokiak legjobbja a 12 gólig jutó Szepesi Ivett volt. A siófokiak a második fordulóban idegenbeli rangadót vívnak a Békéscsaba otthonában.

Imre Vilmos a felkészülés kapcsán elmondta: a megszokott menetrend szerint készülnek, ki fogják elemezni a Békéscsaba játékát. Remélik, hogy néhány egyéni teljesítmény javulni fog, mert idegenben sokkal jobban kell játszani ahhoz, hogy esélyük legyen a pontszerzésre, illetve a győzelemre.

A somogyi szurkolók abban bíznak, hogy ez az év sokkal jobban sikerül majd, mint a tavalyi, és a megerősödött együttesnek helye lesz majd az élmezőnyben.

Címkék: kézitorna, Dunaújváros, női, kézilabda, Siófok, sport