Hatalmas taps kíséretében vette át egyetemi docensi kinevezését Kemény Dénes a Kaposvári Egyetem tanévnyitó ünnepségén Szávai Ferenc rektortól és Repa Imre rektorhelyettestől. A vízilabda válogatott szövetségi kapitánya megannyi díjat és elismerést tudhat magáénak, a mostani kitüntetés is nagyon különleges számára.

Kemény

Dr. Kemény Dénes, szövetségi kapitány azt mondja: ezt nem az intézmény dolgozója szokta kapni, hanem valamit ezért kellett tenni, és inkább a gazdasági élet, politikai élet képviselői szoktak ilyen kitüntetésben részesülni. Ezért amikor meghallottam, hogy ráérek-e, rögtön mondtam, hogy úgy fogom alakítani a dolgaimat, és nagy örömmel jöttem – tette hozzá a kapitány.

Kemény Dénes egyébként is mindig szívesen jön Kaposvárra. A válogatottal júniusban járt itt legutóbb: a magyar-ausztrál barátságos mérkőzés telt ház előtt zajlott a városi fürdőben.

- Nagyon régóta, ha csak tehetjük, itt edzőtáborozunk vagy játszunk barátságos mérkőzést, nemrég a város történetében az első hivatalos meccset játszottuk a magyar-ausztrált, régóta baráti szálak kötnek Szita úrhoz, megkaptuk pár éve a honfoglalás kori íjat, ami itt készül, mind a mai napig használja az egyik fiam, aki lődöz vele és a vadászbarátok, sok minden köt ide – mondja Kemény Dénes.

A szövetségi kapitány így külön örül, hogy a Kaposvári Vízilabda Klub az élvonalban folytatja szereplését.

Úgy gondolja, hogy meg fog kapaszkodni az első évben az OB I-ben. Azt mondja: egy helyben nem lehet állni, nagy terveket kell csinálni, mert az, hogy csinálunk egy hátulról 3. csapatot, nem jó, első évet követően minden segítséget megadok én is, hogy a lelkesedés olyan legyen továbbra is, mint volt nyáron az ausztrál meccs kapcsán, és ki kell tűzni egy rájátszás szintű csapatot 3-4 éven belül.

A magyar vízilabda válogatott év végén biztosan újra Kaposvárra érkezik, ugyanis a londoni olimpiára készülő játékosok átfogó, speciális vizsgálatokon vesznek részt a diagnosztikai központban. A fiúk nagyon készülnek és Kemény Dénes is bízik abban, hogy Sydney, Athén és Peking után Londonban is aranyérmes lesz Magyarország.

- Aki látta a vb-t biztos lehet abban, hogy meglehet, meg abban is, hogy nehéz, de ha visszagondolunk az előző 3 olimpiára akár az elődöntőkre, vagy döntőkre, nem volt könnyű. úgy gondolom, hogy meglehet nehéz lesz, nekünk most több tapasztalatunk van, hogy kell csinálni az utolsó napokban. Más műfaj az olimpia és más a világverseny, olyan a hatása, mi jól kezeltük eddig, a tudás semmivel sem kevesebb, mint a legerősebb ellenfeleké, még nem jobb, de van még egy év, még előnyünk is lehet, ami nem biztosíték az aranyra, de nekik sem, tehát dolgozunk – tette hozzá a kapitány.

A mester hozzátette: a Londont követő időszakra még nem tervez, a jövő évi olimpia egyelőre a végállomás.

Címkék: Dénes, docens, Kemény, szövetségi, csapatkapitány, egyetemi, sport