Átalakult az utánpótlás korosztályok versenyeztetése az idén. A legmagasabb osztályú csapatok számára már nem csak a négy hagyományos korosztályban hirdettek kiemelt bajnokságot, hanem az U16 és U18 is külön versenyezhet. Az NB I-es csapatok mezőnyében már mások az ellenfelek, mint akik ellen eddig szerepeltek a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia növendékei. Ahogy a fiúk fogalmaztak, immáron nem a lecsóbajnokságban kell szerepelniük.

Eredményességi szempontból is vannak célok, de a legfontosabb, hogy a gyerekek fejlődjenek, hogy aztán majd később a magasabb korosztályokban is megállják a helyüket - mondja a Kaposvári Rákóczi BFLA U16, edzője Major Gábor.

Major Gáborék az első találkozón 4-0-ra nyertek, most pedig 11-0-ra kikaptak. Ez is azt mutatja, komoly különbségek akadnak a legfelső osztályban is, az igazi akadémiai képzés csak elvétve működik.

Hát való igaz, hogy ma három alapemberem hiányzot, de ez nem mentség a katasztrofális vereségre, azt látni kell, hogy ez a Győr nem a mi kategóriánk, úgyhogy nagyon sokat kell dolgozni annak érdekében, hogy  jövőben ez a különbség csökkenjen és ne nőjön - teszi hozzá Major mester.

bene_ferenc_foxiakademia

A 18 évesek is hátrányba kerültek a győri fiatalok ellen, de Bőzsöny János tanítványai Pallósi Roland és Csáky Richárd találataival megfordították az eredményt, és 2-0-ra megnyerték az igen fontos mérkőzést. Hogy ez mit ér, az majd csak később derül ki.

A bajnokság végén lehet megállapítani azt, hogy ez mit ér, én annak örülök, hogy az, amit gyakoroltunk, a hétközi munka visszajött és abból adódtak ziccerek, a gyerekek pedig az egyes szituációkat határtalan fegyelemmel meg is oldották - a Kaposvári Rákóczi BFLA U18 csapatának edzője, Bőzsöny János.

A 18 évesek egyelőre hibátlan teljesítménnyel dobogón állnak a Ferencváros és az Illés Akadémia előtt, a 16 évesek pedig a 10. helyen tanyáznak két forduló elteltével.



Címkék: kraci, utánpótlás, foci, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport