A somogyiak már a meccs elején vezetéshez jutottak: a 6. percben Farkas Zoltán 23 méteres szabadrúgásból tekert a bal felső sarokba. A második félidő elején büntetőből egyenlített a Pécs, ráadásul a kaposvári Kardos Norbertet kiállította a játékvezető. A hajrában Farkas Zoltán újabb szabadrúgást értékesített, így a kaposváriak győzelemmel kezdték a Ligakupát
A sorozat egyébként húsz csapattal rajtol, a 16 NB I-es gárda mellett négy másodosztályú, az MTK, a Gyirmót, a Szolnok és a Mezőkövesd nevezett. A futball mellett bevételre is számíthatnak a csapatok, a címvédő paksiak húszmillió forinttal lettek gazdagabbak, de a helyezetteknek is utalt a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága.

A kiírás értelmében az öt első és a három legjobb második helyezett jut tovább a csoportból, utána kieséses rendszerben játszanak a csapatok.

Labdarúgó Ligakupa:
Pécsi MFC–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (0–1)

Pécs, 300 néző. V.: Becséri
Pécsi MFC: Holczer – Nagy J. (Turi, 81.), Causics, Petrók, Törtei – Pákolicz (Czibere, 69.), Regedei, Tóth Z., Demjén – Androka, Bajzát. Vezetőedző: Mészáros Ferenc.
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth L. – Vadas, Graszl K. (Bank, 51.), Kardos, Farkas Z. – Farkas P. (Okuka, 82.), Kovács O. – Jawad (Bőle, 59.), Kulcsár (Mustapha, 47.), Gujic – Grumics (Haruna, 64.). Vezetőedző: Sisa Tibor.
Gólszerzők: Tóth Z. (57. p., 11-esből), illetve Farkas Z. 2 (6., 79.)
Kiállítva: Kardos az 56. percben.

 

Címkék: Ligakupa, ellen, Pécs, Rákóczi, sport